KADIKÖY'DE KADINLAR HAYKIRDI

KADIKÖY'DE KADINLAR HAYKIRDI

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösteren kadınların eylemleri devam ediyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösteren kadınların eylemleri devam ediyor. Kadıköy'de bir araya gelen binlerce kadın, "Kadın katillerinin karşısında görmediğimiz barikatları kadınların önüne kuramazsınız! Yaşam hakkımızı, özgürlük ve eşitliği direne direne kazanacağız" dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini yurt genelinde günlerdir protesto eden kadınlar, bugün de Kadıköy Bahariye'de bir araya geldi. Polis, kadınların yürüyüş yapmasına izin vermedi, ablukaya aldı. 

Ellerinde “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “6284’ü uygula”, “Haklarımızdan ve canımızdan vazgeçmiyoruz”, “Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz”, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir”, “Cumhurbaşkanı dahil hiç kimse anayasanın üstünde değildir” ve “Sözleşmeden çıkma kararı iptal edilsin” dövizleri taşıyan kadınlar, eylem boyunca "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", “İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz”, "AKP'den hesabı kadınlar soracak" sloganları attı.

"BİR AVUÇ YOBAZ İÇİN..."

Eylemci kadınlar adına konuşan Edanur Çukadar, "AKP 9 yıl önce puan toplamak için, kadın direnişlerine hesap veremediği ve sorumlusu olduğu binlerce cinayete karşı geri adım atmak zorunda kaldığı için imzaladığı sözleşmeden bugün yine kendisini iktidara getiren bir avuç yobaz için geri çekildiğini biliyoruz" dedi. Çukadar, şunları söyledi:

"O arabalardan inmemek için, o koltuklarda biraz daha oturmak için bir avuç yobazı okşamak için milyonlarca kadını hangi şartlar altında bıraktıklarını biliyoruz. Biz biliyoruz: Biz boyun eğmezsek üniversitede gerici hocalara bizi mahkum edemezler, fabrikalarda patron şiddetiyle baş başa bırakamazlar, şiddet gördüğümüz eve bizi geri gönderemezler, sığınalım diye bizi gönderdikleri evlerin adreslerini şiddet gördüğümüz erkeklere veremezler.

Bu tacizcilere, gericilere, yobazlara kendi emeğimizle var ettiğimiz hiçbir şeyi bırakmayacağız. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını kimseye pazarlamalarına izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetleriyle mücadele edeceğiz. DNA örneği bile alamadıkları korktukları, sadece takım elbise giydikleri için ceza indirimi uyguladıkları katilleri onlara her gün hatırlatacağız. Onlar korksunlar. Bu barikatlar bize işlemez, bu karanlık sokakları o yobazlara, o gericilere dar edeceğiz." 

Kadınlar, yaptıkları ortak açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.