KADIKÖY’DE YAPILMAK İSTENEN FİNCANCI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALE ETTİ

KADIKÖY’DE YAPILMAK İSTENEN FİNCANCI PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Alandan gazetecileri de uzaklaştırarak görüntü alınmasını engelleyen çevik kuvvet ekipleri, onlarca kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ile Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Alandan gazetecileri de uzaklaştırarak görüntü alınmasını engelleyen çevik kuvvet ekipleri, onlarca kişiyi gözaltına aldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın, kimyasal silah kullanımına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınmasını kitle örgütleri, İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde protesto etmek istedi. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, kaymakamlığın ilçede eylem yasağı kararı aldığını bildirerek, açıklama yapılmasına izin vermedi. Bu sırada bir kadın yurttaş, "Kaymakamlık kararının bizim eylemimizle, basın açıklamamızla herhangi bir ilgisi yok. Biz Şebnem Korur Fincancı ile dayanışmak için buradayız. Serbest bırakılmasını istiyoruz hocamızın. O insan haklarını savunduğumu gibi, biz de onun haklarını savunuyoruz. Böyle bir şey olamaz. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılsın. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılsın" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.