Kadın Akademisi Açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın Temeli Atıldı, Kolpa Konser Verdi…

Kadın Akademisi Açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın Temeli Atıldı, Kolpa Konser Verdi…

 

MALİ MUCİZEYLE BİRLİKTE PEŞ PEŞEHİZMETLER

Borcu gelirinin 4 katıolarak devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, geliri borcunun 4 katı halegetirerek mali bir mucizeye imza atan ve birbiri ardına devasa hizmetleriAdana’ya kazandıran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 MartDünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyaldestek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarakKent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etapbinasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpamüzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hemde konserle eğlendi.

KADININ GÜCÜNÜ ARTIRMAYA YÖNELİK ÖNEMLİ BİRTESİS

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar, siyasiler, Adanalılar,bürokratlar ve konukların katıldığı programda hemşehrilerine hitap eden BaşkanZeydan Karalar; “İşimiz gücümüz Adana” diyerek başladığı konuşmasında,kamulaştırma gereken Kent Meydanı Projesi’nin önemine vurgu yaptı. Kadın Akademisi’nde mesleki eğitiminyanı sıra, oluşturulacak üretimin; kadınların gücünü artıracak geliredöneceğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar; “8 Mart Kadınlar Günü’nüz kutluolsun. Kadınlar mevcut haklarını almak için çok direndiler, çok bedel ödediler.Biz kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ninKurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ufkundaki kadın erkek eşitliğini sağlayıncadeğin kadınlarımızla birlikte mücadele edeceğiz. Kadınlarımızın çalışmahayatındaki oranı yüzde 50’nin üzerinde olmalı ve ne yazık ki bugün istenilen noktadadeğiliz. Siyasette, ekonomik alanda, karar alma mekanizmalarında, sosyalhayatta kadınlarımız çok daha fazla yer almalı ki; ülkemiz daha çağdaş, zenginve gelişmiş bir hale gelsin. Son dönemde bu konularda geriye gidiş var. Kadınayönelik şiddet, kadın cinayetleri arttı” dedi.

HİZMET YAĞMURU VE KENTİN TANITIMINAÖNEMLİ DESTEK

Başkan ZeydanKaralar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü koşullarda devraldıklarını amamüthiş bir dönüşüm gerçekleştirerek 3 alt geçit, 5 bulvar yapımı, 440 kmasbestli boru değişimi, önemli miktarda su isale hattı döşenmesi, 3 milyon tonayakın asfalt dökümü, 321 iş makinesi, 111 otobüs alımı, arıtmalar,kütüphaneler, yurtlar, kreşler, mahalle merkezleri, önemli altyapı hizmetleri,sosyal belediyecilik hizmetleri, üreticiye, zor durumdaki vatandaşa destek,aşevi yapımı ile başka birçok hizmetin hayata geçirildiğini anlattı. BaşkanZeydan Karalar, Adana’nın bir festivaller ve karnavallar şehri olarak tanınmayabaşladığını, kentin değerlendirilmeyen potansiyelini harekete geçirdiklerinikaydederek şunları söyledi: “Adana bir sanayi ve tarım kenti ama turizm kentiolmayı da hak ediyor. Kentimizin bütün güzelliklerini dünyaya tanıtıyoruz. Biztanıttıkça da ilgi artıyor. Turist sayımız her yıl artıyor ve böylece işletmesayımız da çoğalıyor, istihdam olanakları gelişiyor.”

ÇOK DAHA FAZLA HİZMET YOLDA

Pandemide vedepremde 11 Büyükşehir Belediyesi’nin halkçı-sosyal belediyeciliğin nasılyapılacağını gösterdiğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, yeni dönemdeöğrencilere destek vereceklerini, ekonomi iyileştikçe oluşan artı değeriöğrencilerle, zor durumdaki emeklilere paylaşacaklarını açıkladı. Başkan ZeydanKaralar, pandemiye, depreme ve ağır borç yüküne rağmen bunca işi yapan AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin, ekonomik durum iyileştikçe neler yapabileceğiniherkesin göreceğini söyledi. Önümüzdeki dönem 8 alt geçit daha yapacaklarını,hafif raylı sistemin üniversiteye kadar uzatılacağını, tramvay ve nostaljiktramvay yapılacağını, 2 büyük spor akademisinin kente kazandırılacağını, yaşlıyaşam merkezi yapılacağını, kültür merkezi, otogar inşa edileceğini bildirdi.Başkan Zeydan Karalar, açılışı yapılan Kadın Akademisi’nin diğer tesislerin hersiyasi görüşten hemşehrisine açık olduğunun da altını çizdi.

ADANA EMİN ELLERDE

Adana’nın artıkemin ellerde olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın hak ettiğiyere gelmesi konusunda kararlı olduklarını ve bu yolda gece gündüz, Adana Adanaçalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Konuşmalarınardından Kadın Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi, Kent Meydanı 5. Etap’ıntemeli atıldı, ardından Kolpa Grubu konser verdi.

5y6jbrvxgafmdqzgsikmoI1d.jpg

wjfb0uyIgwslb9lridgohedc.jpg

jeljws5dumqqzapl8utbiIc3.jpg

b4y6k12ituhzqn5gwjt8qcnf.jpg

lpff3ahxbeq06ug7c5mjvvjt.jpg

wu6k3b5pzddqgbjzc8x7xm2t.jpg

1o4wxi0qgd5eg9zmbe6unxct.jpg

ncpylgn8h6towjqe70fbh1ge.jpg

bzcr05zsfiv6wp9kafvIbwaj.jpg

vfbw4olrk9vq5gsyI7ydjfzs.jpg

yijxf8agrw1wof5et0ecup2t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.