KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU, AFGANİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNE MOR ÇELENK BIRAKTI

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU, AFGANİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNE MOR ÇELENK BIRAKTI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’daki kadınlar için Afganistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’daki kadınlar için Afganistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Kadınlar, başkonsolosluk önüne, üzerinde "Kadınlar laiklikle yaşayacak" yazılı mor çelenk bıraktı.

Afganistan Başkonsolosluğu önünde toplanan kadınlar, "Taliban ve destekçileri yeryüzünden silinecek, kadınlar laiklikle yaşayacak" pankartı açtı. Kadınlar, sık sık "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Laiklik için direneceğiz" sloganları attı.

Burada bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Afganistan'daki kadınların yalnız olmadığını, onlar için mücadele edeceklerini söyledi. Ataselim, şöyle konuştu:

"Afganistan’daki kadınlar asla yalnız yürümeyecek. Onların yaşadığı güçlüğü, burka giymedikleri için öldürüldüklerini; çalışma, eğitim alma haklarının, yaşam haklarının elinden alındığını biliyoruz. Yalnız olmadıklarını, bu topraklarda eşit ve özgür yaşamak için mücadele eden kadınlar olarak iletmek istiyoruz. Bunu yaratanın emperyalist politikalar olduğunu biliyoruz. Savaş siyaseti olduğunu biliyoruz. Bu zulme karşı sonuna kadar hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.

"BU ZULÜM BİZE UZAK DEĞİL”

"Cumhurbaşkanın ‘Taliban’nın görüşlerine yakınız, görüşebiliriz’ demesi aslında bir itiraftır. Bu itirafı, Türkiye’de yaşayan bütün halkların, kadınların, LGBTQ+’ların gördüğünün farkındayız. Buna karşı mücadele edeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların yaşadıkları güçlükler, Afganistan’da yaşayan kadınların, LGBTQ+ların, halkların yaşadığı zulüm bize uzak değil ve bizi doğrudan ilgilendiriyor. Kaderimiz birbirine bağlı. Emperyalist politikalara karşı, sömürü ilişkilerine karşı, erkek egemenliğine karşı dünyanın bütün kadınları ile birlikte ortak geleceğimiz için direnmeye, eşit ve özgür yaşamak için mücadeleye devam edeceğiz."

"O ANLAYIŞLA HİÇBİR ORTAK NOKTAMIZ OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı‘Yakınız, görüşebiliriz’ diyor ya bizim, burada yaşayan halkların, kadınların, ezilenlerin, Taliban ile hiçbir yakınlığımız yok, olamaz. O anlayışla hiçbir ortak noktamız yok, olamaz. Bizim yakınlığımız, başta Afganistan’da yaşanan, o namluların karşısında bile direnmeye çalışan kadınlarla yakınız. Mücadelemiz ortak. Kaderimiz ortak. Yaşadığımız zulüm ortak, mücadelemiz de ortak olmalı." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.