Kadın Dayanışma Merkezi Kuruluyor

Kadın Dayanışma Merkezi Kuruluyor

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Seyhan Belediyesi, Cinsel Eşitliği İzlemeDerneği (CEİD), Adana Yerel Eşitlik İzleme Birleşenleri (YEİB)  iş birliği ile “Kadın Danışma MerkezleriDeneyim Paylaşımı Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay, Seyhan Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Müdürlüğü toplantı salonunda, Av. Muhal İkikardeş'in açılışkonuşması ile başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, kadına yönelik şiddetle mücadelealanında hizmet vermek üzere açılacak olan Kadın Danışma Merkezi’nin hazırlıklarınıntamamlandığını, Adana’da bu alanda tecrübeli kurumlarla bir araya gelmenin vedeneyim paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Çalıştayda Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Seyhan Belediyesi Kadınve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sarıçam Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriMüdürlüğü, Adana Kadın ve Çocuk Hakları Derneği ve Adana Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği’nin (AKDAM) yaptığıçalışmalar, verdikleri hizmetlerle ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Yapılansunumlarda kadına yönelik şiddetle mücadelede belediyeler ve derneklerbünyesinde verilen hizmetler, şiddetle mücadele mekanizmaları ve deneyimlerpaylaşıldı.

Çalıştayın ikinci oturumunda; KadınDanışma Merkezlerinde çalışan meslek elemanlarının çalışma deneyimleri, görüşmeformları ve hayata geçirilecek iş birliklerin ele alındığı atölyeler yapıldısunumlar gerçekleştirildi. Ardından, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD)tarafından düzenlenen Kadın Dayanışma Merkezi formları ile ilgili Ülker Şenertarafından katılımcılara bilgi verildi.

Çalıştayda ayrıca, kadına yönelikşiddetle mücadelede, belediye bünyesindeki kadın danışma merkezleri, kamu kurumve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin önemine vurguyapıldı, kadına yönelik şiddetle ilgili hizmet veren Kadın DanışmaMerkezlerinin kalıcı ve sağlıklı iletişim ağı için adımlar atıldı.

 

xz6dtv8972bpn5qfhevlkuIo.jpg

mjxe8stuq7fntm9ovzlybarq.jpg

gx1jaljv74qoxydscb6rvmoy.jpg

p8ifrhumxnodxu5jlpIrsl9m.jpg

78jv9ntz1m6hwrcubx3keaxI.jpg

jb298ajvrdcIkpdsweho6qyx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.