Kadın Emeği Pazarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor

Kadın Emeği Pazarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor

Kadın EmeğiPazarı ziyaretçilerine kapılarını açıyor

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, üretenkadınların emeklerinin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nın altıncısı düzenleniyor.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafındanorganize edilen; kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerinkendi imkânları ile ürettiği el emeği hediyelik ürünlerin sergileneceği KadınEmeği Pazarı 24-25-26 Mayıs tarihlerinde altıncı kez açılıyor.

“Ürettikçe HepGüçlü” sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı 24-25-26 Mayıs 2024 tarihleriarasında Atatürk Parkı/Kurtuş Mahallesi, Ziyapaşa Bulvarında, Adana’da faaliyetgösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımı ile başlıyor.

Kadınlarınsosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak üzere satış stantlarını kuranAdana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, biryandan da girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışınınyapılabileceği; yeni tanıtım fırsatları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Kadın EmeğiPazarı ile kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticiler tarafındanüretilen takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek,kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzerialanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler satışa sunuluyor.

Kadın EmeğiPazarı kapsamında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında ayrıca, Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının faaliyetleri, hizmetleri ve birimlerianlatılacak, kadın hakları, birlikte yaşama, çevre bilinci konusundafarkındalık sağlayıcı bilgilendirme yapılarak, kadına yönelik şiddetle mücadelekapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkındabilgi verilecek.

s8fecytrwwj1sgehbrqtz9xu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.