KADIN GİRİŞİMCİ MİKRO KREDİ DESTEĞİYLE BÜYÜDÜ

KADIN GİRİŞİMCİ MİKRO KREDİ DESTEĞİYLE BÜYÜDÜ

Karaman'da mikro kredi desteğiyle tantuni dükkanı açan 43 yaşındaki Aysun Yetiş, mikro kredi desteği kullanarak işlerini büyüttü yanında eleman çalıştırmaya...

PERİHAN ERSİN

Karaman'da mikro kredi desteğiyle tantuni dükkanı açan 43 yaşındaki Aysun Yetiş, mikro kredi desteği kullanarak işlerini büyüttü yanında eleman çalıştırmaya başladı.

Karaman’da yaşayan Aysun Yetiş eşinin kasap dükkânının iflas etmesi sonucu sıkıntılı günler geçirmesinin ardından mikro kredi ile yeni bir iş yeri açtı. Yetiş, şunları söyledi:

“Biz eşimle bu işe, eşimin iş değiştirmesi, daha doğrusu bazı sıkıntılarımızdan ötürü sektör değiştirmeyi düşündüğümüz için başladık.  Ne Yapabiliriz diye araştırırken mikro krediyle tanıştık. Bize destek verebileceklerini söylediler, yardımcı oldular. Önce 1.000 TL’lik kredi ile başladık ama şu anda 12.000 TL’lik bir kredi desteğine sahibiz. Kendileri ellerinden gelen her şeyi yaptılar, her zaman yanımızdalardı. Ödemelerimizde hiçbir aksaklık yaşamadık, onlarda bütün kolaylıkları sağladılar bize.

Biz dükkanımızı açtığımız zaman günlük 10 ila 12 dürüm arasında satış yaparken şu anda 250-300 dürüm satıyoruz. Bunun yanı sıra yemekler yapıyoruz, tatlılar yapıyoruz. O zaman sadece ikimiz çalışıyorduk şu anda elemanlarımız var, 3-4 elemanla çalışıyoruz. İşimizi büyüttük ve nereden çıktı bu tantuni derseniz, eşim mersinli, biz de dedik ki neden mersini buraya taşımayalım? Dışarıda görmüş olduğunuz gibi kız kalesinin resmini koyduk duvara. Çok ziyaretçilerimiz var. Özellikle üniversiteden hocalarımız, hastaneden doktorlarımız sağ olsunlar herkes bize destek oldu ve bayan olmamın da artısı çok oldu. Bize de destek oldukları için mikro krediye teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.