KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU FATMA ÇİĞDEM AYDIN YAŞAMINI YİTİRDİ

KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU FATMA ÇİĞDEM AYDIN YAŞAMINI YİTİRDİ

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) gibi kurumlarda görev yapan kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın, dün hayatını kaybetti.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) gibi kurumlarda görev yapan kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın, dün hayatını kaybetti. Aydın için yarın Akatlar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlenecek.

KADER, AÇEV gibi çeşitli kurumlarda görev yapan kadın hakları savunucusu Fatma Çiğdem Aydın yaşamını yitirdi. Aydın için 8 Kasım Pazartesi saat 10:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlenecek. Aydın, Etiler Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Nafi Baba Türbesi'ndeki aile mezarlığına defnedilecek.

Fatma Çiğdem Aydın, kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Sosyal Dayanışma Ağı bünyesinde kadın haklarıyla ilgili çalışmalar ve çeşitli projeler yürütüyordu.

FATMA ÇİĞDEM AYDIN KİMDİR

Fatma Çiğdem Aydın, TRT, Birleşmiş Milletler ve kamu kurumları için serbest çevirmen olarak çalıştıktan sonra 2005-2015 arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Çocuk Eğitim Birimi’nde uzman psikolog olarak görev yaptı. KADER’de ikinci başkan ve genel başkan olarak görev aldı KADER’deki çalışmaları sırasında eğitim materyalleri yazdı, eğitmenlik yaptı, proje yazdı, proje koordinatörlüğü yaptı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kıskançlık ve Rekabet, Verimli Toplantı Teknikleri, Eğitici Eğitimi, Stres Yönetimi, Kadın Hakları, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ve İletişim gibi konularda kadın örgütleri ve karma örgütlere eğitimler verdi. İsveç ve Hollanda’da yerel yönetimler, yönetişim, sol partilerde kadın örgütlenmesi gibi konularda kurslara katıldı. 2008’de Kadınlara Hukuki Destek Merkezi’nin (KAHDEM) kuruluşuna destek oldu ve genel sekreterliğini yaptı. 2011’de Haklı Kadın Platformu’nun kurulmasına katkı verdi. 2014’te Kadıköy Kent Konseyi Genel Kurulu’nda konsey başkanı olarak seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.