Kadın İyileşirse Dünya İyileşir

Kadın İyileşirse Dünya İyileşir

Başkan Zeydan Karalar, “Kadınların erkeklerle eş ve eşit olmasıiçin çalışıyoruz.”

Boyner'in desteğiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonutarafından hayata geçirilen Mor Yerleşke Projesi’ni Adana Büyükşehir Belediyeside destekliyor.

Proje kapsamında Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’ndaaçılan Mor Yerleşke, kadınlara hizmet verecek.

ŞİDDETTEN ARINMIŞ GÜVENLİ ALAN

Şiddetten arınmış güvenli alan olarak kurulan Mor Yerleşke'de;depremden etkilenen kadınlar, çocuklar, bakıma muhtaç yaşlılar ve engellibireylerin koşullarının iyileştirilmesi, her yaş grubuna yönelik psikososyaldestek sağlanması, ikincil mağduriyet ve travmalarının ortadan kaldırılması,sağlık taraması yapılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelikeğitimler verilmesi hedefleniyor.

Ayrıca temel ihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenlialanların yaratılması amaçlanıyor.

Mor Yerleşke’de emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanlarımevcut. Ayrıca çocuklar ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, hijyenmalzemelerine erişim ve daha başka destekler de ihtiyaç sahipleriylebuluşturulacak. Mor Yerleşke, Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’ndahizmet verecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Mor Yerleşke ile ilgili protokol Adana Büyükşehir Belediye BaşkanZeydan Karalar ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllütarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde imzaladı.

MOR RENK KADINA GÜVENİN VE DAYANIŞMANIN RENGİ

Mor Yerleşke’ninaçılışını, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ilebirlikte yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, fikir öncülüğüyapan Federasyonu ve destek veren Boyer’i kutladı.

Başkan ZeydanKaralar, “Kadına şiddetin arttığıbir dönemde bu yerleşke çok önemli. Biz de projeyi destekliyoruz. Kadınlarınerkeklerle eş ve eşit olduğu, demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

Türkiye KadınDernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de Başkan Zeydan Karalar’adesteklerinden ötürü teşekkür ederek, mor rengin kadına güvenin ve dayanışmanınsembolü olduğunu belirtti.

 

MOR YERLEŞKEPROJESİ

Türkiye KadınDernekleri Federasyonu tarafından hayata geçirilen Mor Yerleşke projesi deprembölgesindeki kadınlar, çocuklar, yaşı nedeniyle bakıma ihtiyaç duyanlar veengelli bireylerin koşullarını iyileştirmeyi, en temel ihtiyaçlarını sağlayarakpsikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılmasını hedeflenmektedir.

Bu kapsamda AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile TürkiyeKadın Dernekleri Federasyonu(TKDF) iş birliği çerçevesinde; Adana’da depremdenzarar gören, etkilenen kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireyler için şiddettenarınmış güvenli alanlar olan mor yerleşkelerde, her yaş grubuna yönelikpsiko-sosyal destek sağlanması, ikincil mağduriyet ve travmalarının ortadankaldırılması, sağlık taraması yapılması, toplumsal cinsiyet eşitliğininsağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması gibi içerikleri olan ''Mor YerleşkePsiko-sosyal Destek İş Birliği'' çalışmalar yürütülecektir.

Ayrıca, temelihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılmasıplanlanmaktadır.  Mor Yerleşkeler deemzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları, çocuklar ve yetişkinler içinpsikolojik danışmanlık, hijyen malzemelerine erişim ve daha birçok desteksunulacak. Farklı alanda doktorlar ve uzmanlar da gönüllülük esasıyla projeyedestek verecektir.

qbdcotruhsxn2wl34mlfkjgi.jpg

fflubeog4venujpwxvqbi9yj.jpg

cwqolvnqgb3xfikharvdI7fc.jpg

hubo2sjsozvcnwgtkhlvfjrz.jpg

sgpzhudle8fiqI2m7xb6uwgl.jpg

9sl5v8byxdoI30hsptfca2un.jpg

emlo9uh8xsnuqdfwd1p3r6oz.jpg

f5cIr9ofq0jcplgkhdpsbbon.jpg

zw7pyboxlufgud3emfn6zlar.jpg

vuf54jt0lzI8f1m3yabulsnr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.