KADIN PERSONELE YÖNELİK KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KADIN PERSONELE YÖNELİK KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KADIN PERSONELE YÖNELİK KANSERE KARŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda düzenlenen toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü Hekim Şifai Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Beyza Artar katılımcılara kanser ve kanser türevlerinin erken teşhisi konusunda yapılabilecekler ve erken teşhisin önemi konusunda detaylı bilgiler verdi.

Kanserin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Hekim Şifai Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Beyza Artar, “Kanser, sık görülmesi ve ölüm oranın yüksel olması nedeniyle bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Tedavisi mümkün olan meme, rahim ağızı ve kolorektal kanserinde sağlıklı kişilere de yapılan muayene ve tarama testleri ile yapılan erken teşhis önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra kadınlardan gelen soruları cevaplandıran Dr. Beyza Artar, katılımcıları kanser taramaları konusunda KETEM merkezine davet etti.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.