Kadın Ürettikçe Güçlü

Kadın Ürettikçe Güçlü

Büyükşehir üreten kadını desteklemeye, kadının hayatın heralanında yer alması çabalarına destek olmaya devam ediyor.  

Kadınkooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerinin kendi imkânları ileürettikleri ürünlerin Adanalılar ile buluşması için; Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Emeği Pazarı’nınüçüncüsünü düzenledi.

“ÜrettikçeHep Güçlü” sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı Mahfesığmaz Mahallesi, Turgut ÖzalBulvarı, Şehitler Bulvarı Kavşağı’nda Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Pazardakadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticiler tarafından üretilentakı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe,seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilenbirbirinden renkli el emeği ürünleri satışa sunuldu.

ÜRETİME DESTEK ATÖLYESİ

Kadınve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kadın Emeği Pazarı'ndakadınların katılımıyla; üretime destek atölyesi düzenlendi. Yapılan atölye çalışmasında kadınların üretiminde dahil olmasüreçleri, üretim yaparken yaşadıkları zorluklar, bunu aşmak için çözümönerilerinin neler olduğu ve üretici kadınların daha fazla dâhil olabilmesiiçin belediyenin neler yapabileceği üzerinde konuşuldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafındanpazarda kurulan bilgilendirme standında çocuk ihmal ve istismarı, kadınayönelik şiddet, kadın sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturulması için çalışmalar yapıldı. DaireBaşkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri ŞubeMüdürlüğü pazara katılan çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

hsvy3ldmc4xx95pcnqwztjrq.jpg

zfuwvwpckbni0j2r6yt4hoxd.jpg

dkbnlewmoj2xnrt3j8gsIoqv.jpg

ej85qxmc14fqbdhgolmagnb6.jpg

9cIjlehng0yam4emxuvd6qdn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.