Kadınlar “Emeğim” ile Geleceğe Yön Veriyor

Kadınlar “Emeğim” ile Geleceğe Yön Veriyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ilçede yaşayanvatandaşların mesleki eğitim alarak istihdama katılması amacıyla hayatageçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), kadınlara umutoluyor.

Kadınların iş hayatına atılmasına öncülük eden Esenyurt MeslekiEğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), yoğun ilgi görüyor. Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği merkezde bulunan Kuaförlükkursunda eğitim alan kadınlar hem saç tasarımı ve saça şekil verme teknikleriniöğreniyor hem de sosyalleşiyor. Kurs sonunda aldıkları MEB onaylı sertifikaylaistihdama katılan Esenyurtlu kadınlar geleceğe yön veriyor.

 “Mezun Olan Öğrencilerden Kendi İş YeriniAçanlar Var”

20 yıl boyunca sürdürdüğü Kuaförlük mesleğini 4 yıldır EMEĞİM’deeğitmen olarak devam ettiren Aliye Baytöre, verdikleri eğitimle kadınlaradestek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Mezun olan öğrencilerden imkandahilinde kendi iş yerini açanlar var, birçok öğrenci de sektörde çalışmayabaşladı. Kadınların hayatına dokunabildiğimiz için mutlu ve gururluyum. UmudunŞehri Esenyurt’ta başta bize olan desteklerinden dolayı Esenyurt BelediyeBaşkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim” dedi.

“Hayâlime Kavuştum,Daha Ötesi Yok”

21 yaşındaki Gizem Köksal, EMEĞİM’de aldığı kurs sayesinde hayâliolan mesleğe kavuştuğunu söyleyerek “Kuaförlük küçüklükten beri hayâlimdi. Özeleğitim almayı düşünüyordum ama bu kurstan haberim oldu ve burada kurs almayabaşladım. Şu an bir işletmede çalışıyorum, sıradaki hedefim kuaför açmak.Önceki ve şimdiki halime bakıyorum; hiçbir şey bilmiyordum, gerekli her şeyiöğrendim. Hayâlime kavuştum, daha ötesi yok” ifadelerini kullandı.

“Güçlü BireylerOlarak Ayakta Durmayı Öğrendik”

EMEĞİM’e gelerek kendi ayaklarının üzerinde durduğunun altınıçizen Hediye Köksal ise şöyle konuştu: “2 çocuğum var, hep zorluklarla mücadeleettim ve buraya gelirken kendimden çok emin değildim. İlerde iş yapmakistiyorum dediğimde kimse inanmıyordu ama burayla tanıştıktan sonra azmettim. Burasıbir sınıftan çok aile gibi. Herkesin ortak bir hedefi var: ‘Güçlü bireylerolarak ayakta durmak’ ve burada çok güzel öğrendik. Belediye Başkanımıza bizeböyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim”

Hafta SonuGrubu İçin Ön Kayıtlar Başladı

Haftanın iki günü 10.00-16.00 saatleri arasında verilen toplam 717saatlik Kuaförlük kursunda Pazartesi-Salı ve Çarşamba-Perşembe gruplarına haftasonu grubu da eklendi. Vatandaşlar ön kayıt için www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tradresine başvurabilir.

Izhl05xef3y48zoekjtygf9c.jpg

rypob1bgoknmuhe83lwglwtv.jpg

sktg0qzbaym1fxygd3cl8xIw.jpg

hjqhlfeuzry0nwbqmonbk4ad.jpg

hdvm1p9kfj5gsaqierct73ew.jpg

jtm8yqo35n2gofdgpbszu41t.jpg

zrcoufaz9n14rw7qxekm0tbh.jpg

vIdmj6fcgets1x9z0isehlay.jpg

ftoorcmbhlxrzbqtsy8jykwp.jpg

ny8kqhpjhotydsf3kcrobfsv.jpg

djzglpsw1trnckzsvehucwgn.jpg

t3ztkv7umhwkcqz518fxgbs9.jpg

ps57ccjyqfnnhyuzop4treze.jpg

7oswqfaoiuz3d8ymtrhxlkbq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.