Kadınlar Emeklerini Kazanca Dönüştürecek

Kadınlar Emeklerini Kazanca Dönüştürecek

‘Kadın EliKadın Emeği’ Stantları Açıldı

Esenyurtlu kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesi içinbirçok projeyi hayata geçiren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, evhanımlarının ürettiği ürünleri kazanca dönüştürebileceği satış stantlarınınaçılışını gerçekleştirdi.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un vaatleri arasında yeralan ve Esenyurtlu kadınların ürettiği el emeği ürünleri sergileyerek, kazancadönüştürebileceği ‘Kadın Eli Kadın Emeği’ stantları açıldı. Kadın Sosyal YaşamMerkezi içerisinde açılan stantlarda kadınlar hem belediyenin vermiş olduğukurslarda hem de evlerinde ürettikleri el işi ürünleri satışa sunuyor. Haftanınbeş günü 08.30 ile 17.00 saatleri arasında satışa açık olan stantlarda kadınlarkazançlarıyla ev ekonomisine katkı sağlayacak. Belediyeden eğitim alan engellikursiyerlerin ürünlerinin de bulunduğu alanda el işi örgüler, ahşap boyama gibitasarımların yanı sıra çeşitli yöresel yiyecekler ve evde yapılan konserveler desatılıyor.

“Benim İçin ÇokAnlamlı Bir Gün”

Programda konuşan Başkan Bozkurt, “Benim için çok anlamlı bir gün.Seçildiğimiz günden itibaren seçim vaatlerimizin de arasında olan bir çalışmayıhizmete açmış olmak çok değerli. Ülkemiz birçok sorun yaşıyor. Bu sorunlarınyaşanmasının altında en büyük neden üretmiyoruz. Üretmediğimiz için refahımızyükselmiyor, refahımız yükselmeyince eğitim olanaklarından ve başkaolanaklardan mahrum kalıyoruz. Bizler Anadolu coğrafyasının çocuklarıyız.Hepimizin inancında, kökeninde farklı farklı güzellikler var. Aslında birkültür hazinesinin de üzerinde yaşıyoruz. Bu hazineyi de bize annelerimizüzerinden kadınlarımız taşıyor. Kadınlarımızı ne kadar çok güçlü yaparsak hembirbirimizle olan bağımızın daha çok farkına varırız hem de daha çok güçlüçocuklar yetiştirdiğimiz için birbiriyle bağlantılı, geleceğe umutla bakan,geleceği başka yerde aramayan, kendi var olmaya çalışan bir toplum oluşturmuşoluruz.”

“Burası Bir TurizmMerkezi Olacak”

Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için böyle bir çalışmayıhayata geçirdiklerini söyleyen Bozkurt şöyle devam etti: “Ben kadınları hayatınkaynağı olarak görüyorum. Kadınları güçlü olan toplumlar ancak ayakta durabilirve geleceğe güvenle bakabilirler. Onlara öncelikle burada eğitim veriyoruz. Benemeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bin iki yüz kadınımızınhayata tutunması için ellerini hemen onların yanında tutuyorlar ve onlarınhayata güvenle bakması için her an destek oluyorlar. Kadınlar önümüzdekisüreçte sadece kendi hayatlarına dokunmayacaklar, burası aynı zamanda birturizm merkezi olacak. Onların ürettikleriyle burası öncelikle İstanbul'dan,sonrasında Türkiye'den ve inşallah dünyanın değişik bölgelerinden ülkemizigezmeye gelen insanların uğrak yeri haline gelecek. Bu proje bir başlangıç. Barış,Kardeşlik Kültür Merkezi’nin yapımına başlamıştık. Orası da eğer devam ederseEsenyurt, Anadolu'nun, Trakya'nın, Orta Doğu'nun ve Kafkasya'nın birçokkültürel mirasına sahip çıkıp, onların ürünlerini üretecek ve dünyayapazarlayacak.”

“Kendi AyaklarımızÜzerinde Durmalıyız”

Stantlarda evde ürettiği ürünleri satmaya başladığını söyleyen Melek ÇinTosun, “Girişimci bir anneyim. Burada yaptığım el emeği ürünleri satıyorum.Bize bu fırsatı veren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. GülcanBakay ise şunları ekledi: “Kadınlar olarak kendi ayaklarımız üzerinde durmayıöğrenmeliyiz. Bunu öğrendikten sonra her şeyi başarırız.”

o0shmeqg7u9nbrrmxdytxp8a.jpg

8wulzbvkmadvaoksbhxcdypm.jpg

mxt3ncvqrd0xvkbj8gahdoaj.jpg

t3fhhImdapaqjftym0e24ncv.jpg

5aveyqintndmkIzgxqrvwur0.jpg

nfm5zu4dxjcqkl6zu82pkyxy.jpg

f0a5llr7hqas1jfxgrbc84sv.jpg

skhqnxcztgfppd9l2lj4rfsy.jpg

bxwcIo3msdho1wpcs6lfxjpn.jpg

3grbwda7evthojfnkbdepqzu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.