Kadınlar Fikirlerini İşe Dönüştürüyor

Kadınlar Fikirlerini İşe Dönüştürüyor

 Ataşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından destek verilen, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ..

 Ataşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından destek verilen, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile yürütülen “Fikrim Artık İşim” programıyla, girişimci adayı kadınlara fikirlerini işe dönüştürmeye yönelik eğitim veriliyor ve başarılı iş fikirlerine maddi destek sağlanıyor.
 
Kadınların özgüvenlerini artırarak iş dünyasına aktif olarak katılımlarına katkı sağlamayı amaçlayan ve kadın girişimcilerin önünü açan “Fikrim Artık İşim” programı, Ataşehir, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde ikamet eden, en az lise mezunu, asgari ücret seviyesinde hane gelirleri bulunan ve en az bir yıllık iş tecrübesine sahip kadınları hedefliyor. Proje, Kadın Girişimciliği Eğitimi ve Hibe Programı olmak üzere iki temel aşamadan oluşuyor.
 
60 Kadın, Kadın Girişimciliği Üzerine Eğitim Alacak
 
Program sonunda üç yeni kadın girişimci yaratmayı hedefleyen projenin ilk etabı Ataşehir, Ümraniye ve Zeytinburnu Belediyelerine yapılan başvurular arasından mülakatla belirlenecek 60 kadın girişimci adayının KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Kadın Girişimciliğine Yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” alınması ile başlıyor. Aldıkları eğitim sonucunda girişimcilik fikirlerini projelendiren kadınlar Hibe Programı’na başvuru hakkını kazanıyor. Programa başvuran girişimci kadınlar arasından yapılan eleme ile en iyi 10 girişimcilik fikri belirlenerek fikir sahibi kadınlar bir haftalık atölye çalışmalarına davet ediliyor. Atölye çalışmaları sonucunda fikirlerini iyice olgunlaştırarak nihai hâle getiren girişimci adayı kadınlardan en iyi girişimcilik fikrinin sahibi 3 kadının projelerine 50’şer bin lira olmak üzere toplam 150 bin liralık hibe veriliyor. Desteklenecek projelerin sahibi kadın girişimciler işlerini kuracakları 1 yıl boyunca izleme – değerlendirme faaliyetleri kapsamında danışmanlık hizmeti de alacaklar.
 
Proje ile ilgili detaylı bilgi için: www.fikrimartikisim.com
Başvuru için Ataşehir Belediyesi Telefon Numarası: 0216 570 50 00     

Kaynak: Ataşehir Belediyesi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.