KADINLAR HER ZAMAN SAHNEDE KALMALI

KADINLAR HER ZAMAN SAHNEDE KALMALI

Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi’nde Kırık Bebek ve Diva isimli bir oyun sahneleyen oyuncu Pınar Ataer “Ayrışmak ve ayrılmak istemiyoruz” diyerek kadınların her zaman sahnede kalması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir kadının aşk anatomisini anlatan ‘Kırık Bebek ve Diva’ oyunu Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi’nde izleyicisiyle buluştu. Yeşim Ceren Bozoğlu’nun yönettiği, koreografisini ise Pınar Ataer’in yaptığı oyunda yetenekli bir balerinin kendi hayatı içerisindeki zaman yolculuğu ve onu çok etkileyen bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Oyun öncesi izleyicilere bilgi veren Pınar Ataer tamamı kadınlardan oluşan bir ekiple çalıştığını söyledi. Kadınları her zaman sahnede kalması gerektiğini sözlerine ekleyen Ataer, “Biz kadınlar yaptığımız işle mutluyuz. Ayrışmak ve ayrılmak istemiyoruz” dedi

ŞEYİRCİLER BÜYÜK BİR ŞOKLA KARŞILAŞIYOR

Oyun öncesi izleyicileri neler beklediğini anlatan Pınar Ataer, Kırık Bebek ve Diva oyununun bir kadının geçmiş ve günümüz hikayesini anlattığını söyledi. Ataer, “Üç kişiyi aynı anda oynuyorum. Ne olursa olsun hayatta tüm kadınların yaşadığı bir hikaye ve biz aslında hep aynı yollardan geçiyoruz. Bizim ülkemizde şöyle bir anlayış var dans sanatı veya klasik bale sanatı yalnızca belli bir kitleye hitap ediyormuş gibi. Bizim asıl hedefimiz şu; hiç danstan anlamayan veya hiç klasik bale izlememiş bir sanatsever burada hem klasik baleyi görsün, hem modern dansı görsün hem de tiyatroyu görsün. Böylece seyirci büyük bir şokla karşılaşıyor” dedi.

UMUT IŞIĞI OLDU

Sarıyer Belediyesi’nin açtığı Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’ni çok beğendiğini sözlerine ekleyen Ataer, “Ben Sarıyer Belediyesi’ne böyle bir şeye el attığı için teşekkür ediyorum. Bu alkışlanacak bir hareket. Biz bazı zamanlarda oyunumuzu sahneleyecek salon bulmakta zorlanıyoruz. İnşallah diğer belediyelere de örnek olur. Bu bizim için umut ışığı oldu” ifadelerini kullandı.

YAPTIĞIMIZ İŞLE MUTLUYUZ

Kadınların her zaman sahnede olması gerektiğini belirten oyuncu, “Bizim oyunumuz kadın ekipten oluşuyor. Bizler yaptığımız işle mutluyuz. Ayrışmak ve ayrılmak istemiyoruz. İnşallah ülkemizde çok daha iyi işler yapılır ve bizlerde gurur duyarız” sözleriyle konuşmasını noktaladı.


Kaynak: Sarıyer Belediyesi





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.