KADINLAR HİKÂYELERİYLE BİRBİRLERİNE İLHAM OLDU

KADINLAR HİKÂYELERİYLE BİRBİRLERİNE İLHAM OLDU

Dünyanın pek çok ülkesinde yüzlerce kadının eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği “Kadın Mentorluk Yürüyüşü” Ataşehir’de düzenlendi.

Dünyanın pek çok ülkesinde yüzlerce kadının eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği “Kadın Mentorluk Yürüyüşü” Ataşehir’de düzenlendi.

Hayatına ışık tutan tecrübelerini bir diğer insanla paylaşmak ve ona ilham olmak için kadınlar, 6 Mart Pazar günü Anadolu Yakası’nda ilk kez gerçekleşen yürüyüşte bir araya geldi.

Ataşehir Belediyesi ile SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, yürüyüş öncesi müzik eşliğinde dans edildi. Her bir kadın, kendi hikâyesinin kahramanı olarak deneyimlerini birbirlerine aktararak, dayanışmanın en güzel örneğini gösterdi.

Kadınların Ortak Beklentisi: Eşitlik

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “70 ülkede, 170 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşen Kadın Mentorluk Yürüyüşü’nün dayanışma ağına, Ataşehir’in de katılması bizleri çok mutlu etti. Birbirlerini tanımadan, farklı mesleklerden ve yaş gruplarından bir araya gelen, deneyimlerini birbirine aktaran kadınların ortak beklentisi, eşitlik. Yerel yönetimler olarak bizler de eşitsizliği sonlandırmaya yönelik çalışmalarımıza devam etmeliyiz” dedi.

Kadın Dayanışmasıyla Dünya Daha Güzel Bir Yere Dönüşecek

Yürüyüşe katılan, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Hande Karakülah, “Dünya daha güzel bir yere dönüşsün diye bugün buradayız. Hayata geçirdiğimiz projelerle kadının sesini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan yurttaşlardan Yasemin Altındağ ise “Dünyada kadınlara yönelik yaşanan sorunların farkındayız. Kadınların bir araya gelerek dayanışma içerisinde olmalarını ben de çok önemsediğim için bugün burada olmak istedim. Bu anlamlı etkinliği hazırlayan herkese emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

px0hlwolibqmkrgnr5suv92w.jpg

5a0gf9ovtzbuxflw8cwtb7uk.jpg

v5roptumIenh8kdlt6fev13x.jpg

xobetf8da90xnk2qIknzjqoa.jpg

myu1kzzvoeulsfhwxxdd43al.jpg

y8ttg4zvnd5ucher2d7urmok.jpg

5ur1prelt9wodxa7vnmfj2vi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.