Kadınlar hünerlerini yarıştırdı

Kadınlar hünerlerini yarıştırdı

Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği 18'inci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, yöresel yemek yarışmasıyla devam etti. 139 kadının ve bir erkeğin katıldığı yarışmada, katılımcılar hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada Şanlıurfa'dan Konya'ya, Trabzon'dan Bartın'a kadar birçok yörenin yemeği tanıtıldı. Her yemekten tadan jüri üyeleri yemeklerin kendine özgü olup olmadığından, yarışmacının emeğine kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunarak puan verdi. Dereceye giren üç yemeği yapan yarışmacılara Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından ödül verildi.

"Sevgimi katarak yaptım"

Yaptığı cevizli baklavayla jüri üyeleri tarafından birinci seçilen Fatma Dere, "Baklavamı her zamanki gibi yaptım aslında. Sevgimi kattım ve çok özen gösterdim diyebilirim. Dereceye girmek beklentim de vardı. Çünkü çok özenerek hazırlandım. Arkadaşlarım da tadını çok beğendiler. Daha önceleri de bu yarışmaya katılmıştım ama ilk defa dereceye girdim" dedi.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.