Kadınlar Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Kadınlar Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen‘Meme Kanseri Farkındalık’ seminerinde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, “Bilinçli olalım.Yaşam koşullarımızı daha sağlıklı hale getirerek spor yapalım ve stresten uzakduralım” dedi.

Esenyurt Belediyesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında,farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi.Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr.Üyesi Atakan Özkan, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Yıldırım Altınokve Medikal Onkoloji Uzmanı Doktor Şaban Şeçmeler tarafından "Meme KanseriNedir?”, “Meme Hastalıkları” ve “Memede Kitleye Yaklaşım”, “Meme KanseriTedavisi”, “Meme Kanserinden Korunma Yöntemleri ve Meme Kanseri Çeşitleri"başlıkları altında sunumlar yapıldı. Meme kanserinde erken teşhisin önemininvurgulandığı seminerde, 40 yaş üstü katılımcılara mamografi ve kanser tarama testihediye edildi.

Bilinçli Olalım”

Meme kanserikonusunda bilinçli olunması gerektiğini söyleyen Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Kansermaalesef çağımızın en önemli hastalıklarından bir tanesi. Bununla mücadeleetmenin yolunu öğrenmemiz lazım. Meme kanseri benim bildiğim kadarıyla en sıkrastlanan kanser türlerinden biri. Bu hastalık önlenebilir. Yeter ki zamanındamüdahale edilsin, yeter ki tedavi yapılsın, yeter ki bilinçli olalım. Benimbireysel görüşüm. Kanser olana kadar bizim yapmamız gerekenler var aslında.Yaşam koşullarımızı daha sağlıklı yapıp, sporumuzu yapıp, bol su içip strestenuzak durabiliyorsak, uykumuza ne kadar çok önem veriyorsak o kadar dahaavantajlı oluyoruz diye düşünüyorum. Ben MR çektirme prensibini öğrendiğimdekansere bakışım değişti. Dolayısıyla bizim vücudumuzun her bir zerresine kanındolaşımını sağlamak için ne yapmamız gerekiyorsa öyle yapmamız lazım. Kilomuza,uykumuza dikkat etmemiz gerekiyor.”

“Çok FaydalıBir Seminer”

Seminere katılarak bilgi sahibi olduğunu belirten Sevda Günerhan,“Hepimiz daha da bilinçlendik. Bu kadar detaylı bilgi sahibi değildik. Hocalarsayesinde bilgilendik. Çok faydalı bir seminer oldu. Belediyemize teşekkürederiz.” diye belirtirken, Gönül Ertuğrul ise şunları ekledi: “Seminersayesinde aydınlandık. Bilmediklerimizi öğrendik. Daha da tecrübelendik. Nasılmuayene edilir bilmiyordum ama artık kontrollere daha sık gideceğim. Çok memnunkaldım” diye konuştu.

ybm0t3ncdavb1nIgiuf6tecx.jpg

498n0ahsk1ctnhympqvgkor6.jpg

emg3t8s7ujuwld69qybhrhkj.jpg

atdz7zjqbcnself5qypxgj64.jpg

ktoxf32wqrbg5bljvzgkwqcd.jpg

bdgwn6jsthphmsxaft7rw9c4.jpg

3nunwxkuhvjbqc8aeh7gflrz.jpg

jezhdy4v0lIbpa8rjefgnlrp.jpg

ssyg5vqjhtxim4bu2pc6wkzh.jpg

gwrsq1mymyoc0jbn9c62gskw.jpg

hg6wbpdwl9sIxn703maolfef.jpg

q14oljecsmwnhb2logzxrmsa.jpg

gdsknq9cglymzbyqzpx1c5et.jpg

tbasxzareuy4ecos62qrjv3f.jpg

rrqy1nug4bpqxs2gycawvdje.jpg

ynlvqzenmj7t53wkb2z0hxe9.jpg

clnwz03kcg8gjara7kptjthd.jpg

ow7xv9g5u3wkjrzbfr0acjhm.jpg

4pxjhw97atuamop5q3u0y1lb.jpg

mdIvbhqg9qfz85s0hpnktrjz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.