Kadınlar Üretip Güçlenecek, Adana ve Türkiye Büyüyecek…

Kadınlar Üretip Güçlenecek, Adana ve Türkiye Büyüyecek…

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, TMMOB MakineMühendisleri Odası iş birliği ile mesleklerde toplumsal cinsiyet eşitliğinisağlamak ve sanayide kadın istihdamını artırmak için "Güçlü Kadın GüçlüAdana" Projesi’ne devam ediyor. Bu kapsamda 10- 12 Nisan 2023 tarihinde 3günlük İSG, Kalite Kontrol, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına YönelikŞiddet eğitimlerinin ikincisini düzenlendi. 

 

EĞİTİMDENİSTİHDAMA KADINA DESTEK

Projekapsamında sanayide kadın istihdamını artırmak amacı ilekadınların üretkenliğini artırabilmek için, eğitimden istihdama her türlüdesteğin verilmesi amaçlanmıştır. Sanayideki vasıflı eleman ihtiyaçlarını gözönüne alarak mesleği olmayan, işsiz veya iş bulamadığı için mesleğini yapamayankadınlara yönelik Adana Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri OdasıAdana Şubesi İşbirliği ile  ‘‘ÜcretsizMesleki Sertifikalı Eğitim Programları’’ düzenlenmektedir.  Bu kapsamda 02-04 Ocak 2023 tarihindeeğitimlere katılan ve başarılı olan 15 kadın Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeVida Kalite Kontrol biriminde istihdam edildi.

 

10Nisan 2023 tarihinde Adana Makine Mühendisleri Eğitim Salonu’nda ToplumsalCinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi Adana Büyükşehir BelediyesiSosyologu Elif Uras tarafından verildi. Eğitim kapsamında; toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyetrolleri, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kadına yönelik şiddet, şiddetintürleri, şiddetin etkileri ve başvuru mekanizmaları konusundabilgilendirme yapıldı.

TEMELİŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

Eğitimin ikincigününde İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi, Makine Mühendisleri Odası AdanaŞubesi Eğitim Birim Sorumlusu Makine Mühendisi Arzu Özdal İdem tarafındanverildi. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde, yürürlükte olan kanun veyönetmelikler, devlet, işveren ve işçinin sorumlulukları anlatıldı. Güvenlikkültürü nasıl oluşturulur, iş kazalarının nedenleri, sonuçları ve yaşananörnekler üzerinden bilgilendirme yapıldı.

EĞİTİMİTAMAMLAYAN KADINLARIN İSTİHDAMI İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Eğitimin songününde Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi MakineMühendisi Selda Şengül tarafından Kalite Kontrol Temel Eğitimi verildi.Eğitimde kalite kontrol yöntemleri, ürün ve ürüne özgü kontrol parametreleriüzerinde duruldu. Uygun ürün ve uygun olmayan ürünlerin ayrıştırılmasısafhasında %100 kontrol yapılacak olan süreçte müşteri odaklı yaklaşımla kalitekavramının nasıl hayata geçirileceği, ürünler üzerinde kontroller yaptırılarakuygulama örneklerle zenginleştirildi. Böylece istihdam yaratılacak olankadınlar için oryantasyon sürecinin daha etkin ve verimli geçmesi amacınayönelik çalışma gerçekleştirildi. Eğitimi tamamlayan ve başarılı olan kadınların,firmaların insan kaynakları ile görüştürülerek istihdam edilmelerinde kolaylıksağlanacağı açıklandı.

İLGİLİ KURUMVE KURULUŞLAR DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEK

Kadınıntoplumdaki konumunun güçlendirilmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesi,kadınların ekonomik fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanması, çalışmahayatına etkin katılımı, çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğininsağlanması amacıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın çalışmalarınadevam edeceğine vurgu yapıldı. Bu kapsamda Adana’da hizmet veren kamu kurumkuruluşları, dernek, STK ve meslek odaları ile iş birliğine devam edildiğikaydedildi.

ogs3fhyp7hkgjImb94r5sjaa.jpg

eayujdrc8npet5rz7h0ib2do.jpg

c0rdbrfa843wopu7bxIjkw5q.jpg

w3qqcfelc0mfdjymdtnixlor.jpg

k7cteuegsa0axoyjk2zhnlnz.jpg

5yolpcwhx9eumuvrn28jbkd4.jpg

9zbqe10cmqnxujmrtuk3iazt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.