Kadınlarımızın Omuzlarındaki Yükün Azaldığı 8 Mart’lar Diliyorum

Kadınlarımızın Omuzlarındaki Yükün Azaldığı 8 Mart’lar Diliyorum

 

 

8 MartDünya Kadınlar Günü, tarihsel süreçte, hayata dair her alanda kadın-erkekeşitliğine yönelik mücadelenin simge tarihi olmuştur ve dünyanın dört biryanında eşit toplumlar oluşturulana kadar devam edecektir.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk,

“İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cinsinsandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim,ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki,bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklereyükselebilsin?” diyerek toplumda kadın-erkek eşitliğinin yaşamsal önemine vurgu yapmış, bizlereyol gösterecek, ilham kaynağı olacak mesajı vermiştir.

Kadınlarımızınekonomik alanda, iş dünyasında, karar alma mekanizmalarında, hayata dair bütünalanlarda erkeklerle eşit oranda yer alması, ülkemizin gelişmesi, çağdaşmilletler arasında yer alması, zenginleşmesi ve geleceğe emin adımlarlayürümesi için vazgeçilmez önem taşımaktadır.

Bunedenle toplumumuzda kadın-erkek eşitliği sağlanana kadar, her alanda,kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerekmektedir.

Mücadeleyi;kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddet son bulana kadarsürdürmeliyiz.

AdanaBüyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın güçlenmesi için çeşitlikooperatifler kuruyoruz ve kurduruyoruz. Kadın üreticilerimizin, kadınlarımızınhayata daha sıkı sarılabilmeleri, üretebilmeleri, ürettiklerini değerindesatabilmeleri ve meslek öğrenebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

Toplumdakadın-erkek eşitliğinin içselleştirilmesi için gerek ilgili kurum vekuruluşlarla, gerek üniversitelerimizle iş birliği yaparak çeşitli eğitimetkinlikleri gerçekleştiriyoruz.

Bünyemizdeoluşturduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, bu konudakiçalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Depremlerdendolayı derin acıların yaşandığı, insanlarımızın hayatını kaybettiği ve yaşammücadelesi verdiği bir dönemden geçiyoruz. Felaket zamanlarında her insanınyükü artıyor ama kadınlarımızın çilesi iyice fazlalaşıyor,

Kadınlarımızınomuzlarındaki yükün paylaşıldığı, eşit topluma her geçen gün daha fazlayaklaştığımız 8 Mart’lar diliyorum…

 

ZeydanKaralar

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.