KADINLARIN TAKSİM MİTİNGİNE ENGEL

KADINLARIN TAKSİM MİTİNGİNE ENGEL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Taksim'de yapılmak istenen eyleme izin verilmedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Taksim'de yapılmak istenen eyleme izin verilmedi. Taksim'e çıkan bütün yollar ve metro durakları da kapatıldı. Beyoğlu ve Taksim civarındaki otellerde ve konutlarda kalanların geçişine bile ancak belgelemeleri koşuluyla izin verilirken, zaman zaman güvenlik görevlileriyle vatandaşlar tartıştı.

Taksim Meydanı ve ona çıkan tüm yolların kapatılması nedeniyle yürüyerek alana ulaşmaya çalışan kadınlar polis engeli ile karşılaştı. Tünel'den Beyoğlu'na girişin önünde biriken kadınlar "Susmuyoruz, korkmuyoruz, durmuyoruz" diye slogan attı. Kadınlar barikatı geçmelerine izin vermeyen polisle tartıştı. "Buradan taksim yönünde gidiş yasak" diyen polise kadınlar, "Meydanları mı bizden koruyorsunuz? Sizin korumanız gereken biz kadınlar. Bizi erkek şiddetinden korumak. Bizim hakkımıza tevacüz ediyorsunuz" diye tepki gösterdiler.

YOLLAR KAPATILMIŞTI

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün saat 14.00 itibariyla Taksim'e çıkan tüm yolları ve güzergahları kapattı.

Kapalı yollar şöyle:

-Sıraselviler Caddesi Meşelik Sokak’tan Taksim Meydan istikameti,

-Taksim Meydan (büfeler önü) – İstiklal Caddesi’ne bağlanan yol,

Refik Saydam Caddesi’nden Asmalı Mescit Caddesi’ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak – İlk Belediye Caddesi kesişimi,

-Balo Sokak - Turnacıbaşı Caddesi kesişimi,

-Sadri Alışık Sokak - Atıf Yılmaz Caddesi,

-Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne gidiş,

-Yeni Çarşı Caddesi'nden İstiklal Caddesi'ne gidiş,

-Taksim Tünel girişi İstiklal’e giriş kapatıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.