Kadınların Ürettiği Ürünler Dünya Pazarında

Kadınların Ürettiği Ürünler Dünya Pazarında

El Emeği Halılar Yurt Dışına İhraçEdilecek

Kadınlarınüretime ve ev ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalar yapan EsenyurtBelediyesi’nin açtığı "İpek ve Yün Halı Dokuma" kursunda üretilen el emeği halılar, yurt dışına ihraçedilecek. 

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un kadınların üretime katkı sağlamaları içinyürütmüş olduğu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Esenyurt BelediyesiMesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM) bünyesinde açılan "İpek Halı Dokuma" kursunda, ilçedeki kadınlara eğitim verilmeyebaşlandı. Uzman eğitmenler eşliğinde haftanın 5 günü yapılan derslerde,kadınlar hem halı dokuyarak günlük hayatın stresini atıyor hem de meslekedinerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınların büyük özveri ile dokuduklarıel emeği ipek halılar yurt dışına ihraç edilecek.

“Üretilen Halılar Yurt DışındaSatılacak”

Kadınları üretimeve ev ekonomisine katkı sağlamaları için kursa davet eden Esenyurt BelediyesiHalı Dokuma Ustası Uğurtan Demir, “Kadınların evinde para kazanabilmeleri için bu mesleği öğreteceğiz. Aynızamanda kendi üretimlerini yapıp kendi satışlarını sağlayacaklar. Başkanımızlaberaber dileğimiz bu. İlk başta meslek edindirme kursunda birkaç ayöğreniyorlar. Sonrasında dokumaya başlıyorlar. Kadınların emeğiyle üretilenhalılar yurt dışında satılacak. Esenyurt kadınlarına şunu söylemek istiyorum;gelip burada bir meslek edinerek kendi ekonomilerini kendileri sağlasınlar.

“Hiç Kimse Yapamam Diye Düşünmesin”                            

Halı dokumanınçok zevkli olduğunu belirten kursiyer Zeynep Günay şöyle konuştu: “Halı dokumatezgâhlarını Esenyurt meydanda gördüm. Orada görünce çok hoşuma gitti. 'Ben de yapabilir miyim?' diye düşünmeye başladım ve kayıtoldum. Başlayınca ne kadar zevkli bir şey olduğunu anladım. Daha yeni yeniöğreniyorum. Hiç kimse yapamam edemem diye düşünmesin. Gelsin kaydolsun.”Kursiyer Dilara Kızıl ise şunları ekledi: “Kardeşim belediyenin Resim kursuna geliyor. Onunaracılığıyla gördüm. Halı dokumanın güzel olduğunu düşündüm ve boş vaktim deolduğu için kayıt yaptırdım. İleriki zamanlarda belgemi elime aldıktan sonrabaşvurup ben de bunun dersini verebilirim. Hem meslek edindirdiği için hem deekonomiye katkı sağladığı için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”

Kursa kayıtyaptırmak isteyen 18-55 yaş aralığındaki vatandaşlar, www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tradresinden online olarak başvurabilir veya Esenyurt Belediyesi eski hizmet binasınabizzat başvuru yapabilir.

eob4hjrfw6qmyvI5zlnrbkpa.jpg

znepuufbdtyzhg1wgkacdeIx.jpg

gyl2cax8rytcg4ukrsdbsuin.jpg

sioroj8cdpw1malmwI3xvyh9.jpg

usce3onriy174wafvduygj8h.jpg

epmdjynahndbo4a72zsguqxx.jpg

daq2sxnufxvqoljrpmeg0kcy.jpg

g2yzfps4w1dcIvm6qo85orln.jpg

wzytxihxr0duykdmI8hjgfc4.jpg

b1mmglt6hca8xwufrab4en7r.jpg

qnegbolgcvuhpm7df9q14mp0.jpg

7e5kwqagyfim9rI3vbptwnsq.jpg

bv2h7pdwog8pdumy3lykncIr.jpg

arcseskwdwxfeqzyut4blvof.jpg

rft3hyvz2r7fusceopxjvklg.jpg

oo5zpcxdthqrI6vmbh7umt2f.jpg

dvs8xoz3ntponlmczf456mjd.jpg

gckzqotpn1203gbhfxl67w8b.jpg

fpmaowbcsev16jbjhqlndhe0.jpg

hyy7gl4t2z0uxgpub8qmqtvd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.