KAFTANCIOĞLU: İKTİDAR ŞURADAKİ SESİ DUYSUN

KAFTANCIOĞLU: İKTİDAR ŞURADAKİ SESİ DUYSUN

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Maltepe'de düzenlenen mitinge katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Bir gece operasyonuyla 'Biz İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırıyoruz' diyen

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Maltepe'de düzenlenen mitinge katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Bir gece operasyonuyla "Biz İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırıyoruz" diyen, kadına düşman, kadın örgütüne düşman iktidar şuradaki sesi duysun" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını protesto eden kadınlar Maltepe'deki miting alanında bir araya geldi. ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’, ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim’ ‘Deniz Poyraz ölümsüzdür’ sloganlarıyla alana giren kadınlar ellerinde "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Anayasa'yı, yasayı, sözleşmeyi uygula", ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ ‘İstanbul Sözleşmesinden değil önümüzden çekil’, ‘Neşemizi çalanlardan hesap sormaya geldik’ dövizleri taşıdı.

Eyleme katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ANKA'ya konuştu. Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi bir kere İstanbul Sözleşmesi neydi? İstanbul Sözleşmesi kadını her türlü şiddete karşı koruyan korumakla kalmayıp kadına her türlü zarar veren kişilerin etkin cezalandırmasını sağlayan sözleşme. Yani kadını güçlendiren toplumun her alanında var eden bir sözleşmeydi. Kadına düşman kadın örgütüne düşman iktidar, bir gece operasyonuyla "Biz İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırıyoruz" dedi. Ama şuradaki sesi duysunlar, "İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırıyoruz" diyenler. Çünkü biz kadınlar olarak hangi siyasi görüşte olursak olalım giyimimiz, kuşamımız ne olursa olsun bir araya geleceğiz ve bütün kadın örgütleri ve kadınlar olarak "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyeceğiz. Kadına düşman anlayışı iktidardan kadınlar olarak hep birlikte indirdiğimizde yeniden İstanbul Sözleşmesi'ni de uygulayacağız ve geri getireceğiz".

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.