KAFTANCIOĞLU, İSTANBUL'DAN TÜRKİYE'YE TEK YÖN İKTİDAR

KAFTANCIOĞLU, İSTANBUL'DAN TÜRKİYE'YE TEK YÖN İKTİDAR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin yeni İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışında, “‘İstanbul artık bize dar,

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin yeni İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışında, “‘İstanbul artık bize dar, İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar" diyerek çıktığımız yolda ‘Hayallerimize ve umutlarımıza artık yerimiz de dar’ diyerek başlattığımız ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyamızla birlikte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz evimize hoş geldiniz" dedi. Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "İl binası fikrini ilk size açtığımda yolumuzu aydınlatan ve bana hissettirdiğiniz gözünüzdeki ışık olmasıydı eğer bunların hiçbiri olmazdı" diyerek teşekkür etti.

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış töreninde konuştu. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Kaftancıoğlu’nun törendeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İSTANBUL'DAN TÜRKİYE'YE TEK YÖN İKTİDAR:“‘ İstanbul artık bize dar, İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar" diyerek çıktığımız yolda ‘Hayallerimize ve umutlarımıza artık yerimiz de dar’ diyerek başlattığımız ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyamızla birlikte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz evimize hoş geldiniz. Uzunca bir süredir hayalini kurduğumuz İstanbul örgütüne yaraşır yeni nesil il binamızı partimize kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim.

Genel Başkanım, birazdan hakkında kısa bilgilendirme yapacağım yen il binamız, bizlerin daha geniş, daha konforlu ortamlarda rahatça oturmasına değil tam tersine sahada daha güçlü, sokakta daha planlı bir şekilde İstanbul halkıyla, kadınlarla ve gençlerle daha güçlü iletişim kurmamıza vesile olacaktır.

İSTANBUL'DA BÖYLESİÇALIŞMA MEKANLARINA ÇOK İHTİYAÇ VARDI: Yeni il binamızın, İstanbul’umuzun üç seçim bölgesinin merkezinde olması tercih edildi. Kuşbakışı en doğudaki ilçemiz Tuzla’ya 45, en batıdaki ilçemiz Silivri’ye 55 kilometre mesafede. Binamıza 39 ilçemizden de toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. Yeni binamızda halkın iktidarını kurmak, geleceğimizi planlamak üzere partililerimizin, yöneticilerimizin, milletvekillerimizin, akademisyenlerin, kadınların, gençlerin 7/24 çalışabilecekleri, üretebilecekleri mekanlar tasarlandı. İstanbul’da böylesi çalışma mekanlarına hakikaten çok ihtiyaç vardı.

İSTANBULLULARIN HİZMETİNDE OLACAK: Yeni nesil il binamızda daimi sergi salonumuz, dijital kütüphanemiz tüm İstanbulluların ve örgütümüzün hizmetinde olacak. İhtiyaç duyan herkese, özellikle de gençlere açacağımız çekim stüdyomuz ve açık ofisimiz de tüm İstanbulluların hizmetine açık olacak. Çocuklarımızı da unutmadık elbette. Kendilerinin tasarladığı, çocuklarımızın sıkılmadan zaman geçirecekleri odaları da hazır. Fuaye alanında tasarlanan Bellek Çınarı projemizle de partimizin geçmişi ve geleceği arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefledik. Kaybettiğimiz bütün il başkanlarımızı, yöneticilerimizi, yol arkadaşlarımızı, özellikle pandemi döneminde kaybettiğimiz il yöneticimizi ve bütün parti yöneticilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

ATATÜRK'ÜN DEVRİMLERİ VE FELSEFESİ: Binamızın hemen girişine partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin devrimlerini, felsefesini, derinliğini ve sonsuzluğunu yansıtacağımız modern bir sanat tasarımı yapılmakta ve çalışmamız devam etmektedir.

TUĞLA KOYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER: İlk günden itibaren gücü ölçüsünde binamıza tuğla koyan üyesinden yöneticisine, belediye başkanlarımızdan milletvekillerimize, partimizin burada bulunan bulunmayan bütün yol arkadaşlarımıza ve bu meşakkatli süreçte yanımızda hissettiğimiz elbette genel saymanımız başta olmak üzere bütün genel merkez yöneticilerimize çok teşekkür ederim.

GÖZÜNÜZDEKİ IŞIK OLMASAYDI BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAZDI: Bu teşekkür de size Genel Başkanım. İl binası fikrini ilk size açtığımda yolumuzu aydınlatan ve bana hissettirdiğiniz gözünüzdeki ışık olmasıydı eğer bunların hiçbiri olmazdı. Çok ama çok teşekkür ediyorum. Partimizin 98’inci yaşı kutlu olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

KAFTANCIOĞLU, İSTANBUL'DAN TÜRKİYE'YE TEK YÖN İKTİDAR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.