KAFTANCIOĞLU’DAN BAKAN SOYLU'YA 5 SORU

KAFTANCIOĞLU’DAN BAKAN SOYLU'YA 5 SORU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili "Tehdit yoktu,

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili "Tehdit yoktu, korumalarını aldık" açıklamasıyla ilgili, "Kendimi bir terör örgütüne zorla tehdit ettirdiğimi hangi bilgiye dayandırıyor? Böyle bir iddiaya cevap vermeyi bile kendime saygısızlık sayarım. Kişi karşındakini kendisi gibi bilirmiş" dedi. Kaftancıoğlu, Bakan Soylu'ya bu konuya ilişkin 5 soru yöneltti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV’de dün gece katıldığı canlı yayında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen korumaları ortada bir tehdit olmadığının anlaşılmasıüzerine geri çekildiğini söylemişti.

Kaftancıoğlu da sosyal medyadaki sohbet mecralarından ClubHouse’da gelen bir soru üzerine konuyu değerlendirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "Böyle bir yola tevessül etmiş olabileceğim ile ilgili iddiaya cevap vermeyi bile kendime saygısızlık sayarım. Kişi karşındakini kendisi gibi bilirmiş diyerek noktalamış olayım” dedi.

Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"Süleyman Soylu’nun katıldığı yayına eğer bağlamış olsalardışu soruları yöneltecektim:

- Canan Kaftancıoğlu’nun korunmaya ihtiyacı yok ve herhangi bir tehdit unsuru yok idiyse eğer neden koruma tahsis edilmiştir?

- Gerekçesiz, keyfi bir şekilde korumalar çekilmeden bir ay öncesinde yakın koruma statüsünden özel koruma statüsüne çıkarılarak koruma sayısı ve önlemleri neden artırılmıştır?

- Bakanın iddiasını doğru kabul edersek; tehdit olmamasına rağmen gereksiz yere koruma tahsis eden ve maaşını vatandaşın vergisinden alan emniyet görevlilerini gereksiz yere görevlendirenler hakkında soruşturma açılmış hak ettikleri ceza verilmiş midir?

- Sonrasında yeniden koruma tahsis edilmesine ilişkin ise; açıktan tehdit eden kişilere dair yargı süreçleri devam etmektedir. Emniyet güçlerine gelen başkaca tehditler var ise bilmem mümkün değildir. Kendimi bir terör örgütüne zorla tehdit ettirdiğimi hangi bilgiye dayandırıyor?

- Bakanın iddia ettiği gibi kendini tehdit ettir/koruma al gibi bir yol açılmış ve sonuç alınıyor ise tek başına bu durum bile İçişleri Bakanı ve yetkililerinin görevlerini gerektiği gibi yapmamalarından kaynaklı olup görevi ihmal suçu değil midir?"

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.