Kağıthane Cemevin de Hızır Lokması Verildi

Kağıthane Cemevin de Hızır Lokması Verildi

Kağıthane de bulunan, Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği, Nurtepe Cemevi'nde düzenlenen Hızır Lokması programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kağıthane Nurtepe Cemevinde düzenlenen, Alevi inancına göre  13-14-15 Şubat günlerinde 3 gün tutulan Hızır Orucu ve lokmasına katılan Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, başkan yardımcısı Hasan Çakır ve çok sayıda dernek başkanı katıldı.

Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Zeynel Şahan, kısıtlı imkanlara rağmen her şekilde halka hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. Şahan “Kağıthane Hacı Bektaş Veli Alevi inancını, Alevi kültürünü yaşatmak geliştirmek ve yaymak için kurulmuş bir dernektir. Bu anlamda yapılabilecek her türlü hizmet ve çalışmayı imkanlar dahilinde yapmaya çalışıyoruz. Biz yalnızca inanç boyutuyla ilgilenmiyoruz,  Alevi olan herkesin kendi inaçlarına sahip çıkması"  gerektiğini vurguladı.

Hızır orucunun hayırlara, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olmasını dileyen Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Zeynel Şahan, “Tutulan bütün oruçların, yapılan bütün ibadetlerin kabul olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Hızır orucunun gözyaşlarının son bulmasına sevginin, barışın, kardeşliğin, şefkatin ve huzurun her tarafa hakim olmasını diliyorum. Bu topraklarda büyük mücadeleler sonrası kendine yurt edinmiş olan, bu toprakların her bir parçasında hakkı ve emeği olan bütün Anadolu insanları, bütün toplulukları mezhebi, dini, dili ve meşrebi ne olursa olsun her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizlerin birbirimize bir daha ayrılmayacak şekilde  sarılmaya ihtiyacımız var. Bizim Hızır Aleyhi selamın bereketine ihtiyacımız var. Her birimiz hızır olalım ve her birimiz Hızır Aleyhisselamın o icra ettiği fonksiyonu icra eden birer küçük hızır olalım" dedi.

Cemevi dedesi Zeynel Şahan'ın, birlik ve beraberlik vurgulu konuşmasının ardından Hızır Orucu ve Hızır Lokması hakkında bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.