Kağıthane CHP'den Aşure Etkinliği

Kağıthane CHP'den Aşure Etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi Kağıthane İlçe Başkanlığı tarafından Muharrem ayı orucu münasebetiyle ilçe başkanlığında “Aşure Günü “ etkinliği programı tertip edildi.

Parti binası önünde gerçekleştirilen aşure etkinliğine, CHP İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, her yıl geleneksel hale getirilen aşure ikramında vatandaşlara bol kepçe aşure ikramı etti

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği aşure etkinliğine, Kağıthane ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ, CHP Kağıthane meclis üyesi ve vekili Bülent Karakaş, İyi Parti meclis üyesi Ercan Eşsizoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Aşurenin binlerce yıldan bu yana süregelen bereketin, bolluğun, birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ, " Hz. Hüseyin ve yol arkadaşlarının da en büyük dileği, akan kanın durmasıydı. Kerbela'nın bize öğrettiği en büyük mesaj, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Eğer bu mesajı hayata geçirebilseydik, İslam coğrafyası bugün hüznü, matemi ve acıklı hikayeleri yaşamayacak, kan gölüne dönüşmeyecekti. Hz. Hüseyin ve beraberindekileri saygı ve rahmetle anıyor, bu aşurenin barışa ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum." dedi.
 

1.jpg2-001.jpg5.jpg

6.jpga295c0c9-f6d8-4033-be3b-7fdbd41b0009.jpge155cabb-0fc8-4f1c-b82c-c73369debca9.jpg

33.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.