Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneğinden Deprem Paneli

Kâğıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneğinden Deprem Paneli

Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği tarafından deprem paneli düzenlendi.

Uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panelde deprem öncesinde ve deprem anında yapılması gerekenler vatandaşlara anlatıldı.

Moderatörlüğünü  Av.Zeynel Öztürk’ün yaptığı deprem konulu panele konuşmacı olarak TMMOB Jeofizik Mühendisleri İstanbul şube başkanı Erdal Şahan, İnşaat yüksek mühendisi Niyazi Parlar, deprem gerçeği konulu bildiriler sundular. 

Jeofizik Mühendisi ve Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan ve İnşaat Yüksek Mühendisi Niyazi Parlar vatandaşları depreme hazırlık konusunda bilgilendirdiler. Marmara Bölgesinin deprem etkinliğine bakışı, toplanma, barınma alanları, ulaşım ve iletişim açısından neler yapılabilir konusunda fikir alışverişi yapıldı.

 

Açılış konuşması yapan Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı Zeynal Şahan, “Herkesin aklına gelebilir cem evinin deprem paneli ile ne alakası vardır diye bizim inancımız, bizim inanç felsefemiz bilim üzerine kurulmuştur. İnancı kendi içimizde yaşarken, yaşadığımız evrenin gereğini de yapmak zorundayız. Yani insan olma vasfını da yerine getirmek zorundayız. Bizim dinimiz şunu söyler “Oku”  arayın bulun diyor. Talibi olduğumuz Şah-ı Merdan Ali, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum buyurmuştur ve yine Anadolulun aydınlanmasın da öncülük eden Hacı Bektaş Veli diyor ki, İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.  Biz İlimi esas almak zorundayız  zaten inancımızın gereği de budur. Dünya lideri, her dönemin tartışmasız geçmişin ve geleceğin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği  ´Hayatta En Hakiki Mürşit ilimdir´ diyor” dedi.

Zeynal Şahan, “Bizler bu inancımızı yaşarken, yaşadığımız kürenin son derece doğal olan, evrende var olan bundan sonrada var olacak olan doğa olaylarını iyi anlamamız iyi çözmemiz lazım. Depremde bunlardan bir tanesidir.  Özellikle Erzincanlı biri olarak depremin ne olduğunu bilen bir toplumuz. Bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan bir tanesi deprem gerçeğidir. Bu depreme karşı kayıtsız duyarsız kalamazdık. Bizim toplumda önderlerimizin dediği gibi, İlimi esas alarak çağın gereksinimlerini bilmek gibi bir zorunluluğu vardır” dedi.

Zeynal Şahan, “Deprem bir doğa olayıdır kaçınılmazdır. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bizim inancımız Allahın varlığı ve onun kudreti karşısında aczısiyetimizi her zaman dile getiririniz ama Allah diyor ki ben size akıl verdim. Ademi yer yüzüne Hanefi olarak yarattım sevdim yarattım diyor, öyleyse Allah hiçbir kulunu hiçbir yarattığını cezalandırma gibi korkutma gibi bir gayesi olamaz. Bu doğa olaylarına karşı da aklımızı ve bilimi kullanarak gereğini yapmamız gerekiyor. Bizler Deprem konusunda bilinçli olmak zorundayız. Kendimizi bu noktada hazırlamamız gerekmektedir. Tekbirimizi almak zorundayız. Taktiri de Allaha Bırakmak Zorundayız” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği’nin Deprem paneli

Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği’nin Deprem paneli

Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği’nin Deprem paneli

Deprem Paneli Açılış Konuşması,  Dede Zeynal Şahan

Deprem Paneli Açılış Konuşması, Dede Zeynal Şahan

Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği’nin Deprem Paneli

Deprem Paneli Av.Zeynel Öztürk Konuşması

Deprem Paneli Av.Zeynel Öztürk Konuşması

Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği’nin Deprem Paneli Av.Zeynel Öztürk Konuşması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.