KAĞITHANE MEYDANI'NDA 3. ETAP ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANDI

KAĞITHANE MEYDANI'NDA 3. ETAP ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımıyla; ilk etabı 18 Aralık 2020 tarihinde hizmete açılan yeni Kağıthane Meydanı’nın ikinci ve üçüncü etap

İlk etap çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki 20 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekaresi botanik bahçe ve meydan, 5 bin 500 metrekaresi yeşil alan ve 2.500 metrekaresi de yürüyüş yolları olarak hizmete sunuldu. İkinci etap çalışmaları kapsamında ise Meydan'a; süs havuzu, dekoratif aydınlatmalar, akıllı şehir mobilyaları, yeşilliklerle süslü yasemin duvarları, geniş yaya kaldırımları ve yürüyüş yolları eklendi. Toplamda 40 binin üzerinde bitki ve yüzlerce ağaç dikimi ile 10 Bin metrekare yeni yeşil alan daha kazandırıldı. Proje alanı içinde yer alan Daye Hatun Cami ile Tarihi Sıbyan Mektebi de dokusuna uygun şekilde çevre düzenlemeleriyle birlikte yeniden tasarlandı. Kağıthane Meydanı Projesi ile ilk 2 etaplık çalışmalar sonucunda toplam 30 bin m2 lik alanda meydan düzenlemesi, botanik bahçe, araç ve yürüyüş yolları, yamaç ve yeşil alan çalışmaları yapıldı.

Meydan'daki 3. etap çalışmaları da tamamlandı. Meydan'ın çevresinde bulunan bağlantı yolları asfaltlanıp genişletilirken, kaldırımlar da dekoratif taşlarla kaplanıp aynı şekilde hizmete sunuldu. Bu sayede araç ve yaya güvenliği ile sürüş ve yürüyüş konforu sağlandı. Meydan çevresinin altyapısı yağmur suyu kanalları ile baştan sona yenilenirken üstyapıda birçok farklı türde ağaç dikimi yapıldı. Yanısıra daha güçlü internet altyapısı için Meydan çevresinde yapılan fiberoptik kablolamalar sayesinde mevcut internet hızı 20 katına çıkarıldı. Dekoratif aydınlatmalar ile gece de ayrı bir manzara sunan Meydan çevresine akıllı kent mobilyaları da eklenerek vatandaşlara gezerken dinlenebilecekleri alanlar sunuldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Meydan ve çevre yollarında dördüncü etap çalışmalarına geçildiğini duyurdu.

Çalışmalar kapsamında İsmetpaşa Caddesi'nde 3260 metrekarelik özel mülkiyet parseli hak sahiplerinin de rızası alınarak kamuya kazandırıldı. Kazandırılan bu alanla 4 şeritli gidiş geliş yol ve geniş yaya kaldırımları yapılacak. Bölgenin 50 yıllık altyapı sorunu da imal edilen yağmur suyu kanalları ile gideriliyor. Kanallarla sel ve taşkınların önüne geçilecek. Çevreye yüzlerce çeşit ağaç ve binlerce türden oluşan bitki dikimi yapılacak. Güvenlik kameraları, dekoratif aydınlatmalar ve kent mobilyaları ile de hem güvenli hem de vatandaşların gezerken dinlenebilecekleri alanlar oluşturulacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, projenin bu yılın ortalarında tamamlanacağını söyledi.

zegcamhfdrj0m1tghsnvcvp5.jpg

qjvzydajlk9bgguhvrsxt8a5.jpg

hgvl5m9Itrxys4bz0uogffus.jpg

rmwuwfojsq9idyzeqahzIvnp.jpg

uwlq7i5cys0dzr6v4nfhkpjn.jpg

k9eunv42xmogcythqdzwxkua.jpg

wnrdepghajovy6wkn92fuefa.jpg

Icbnk0yxoeiohjmfuvxavqbd.jpg

4xu8z5on2jqkt90l6lrwsimg.jpg

7oxaonda1jmb2sgiIj6mhe8q.jpg

837owqcrzldhveqbIypeknfh.jpg

b01mbfkgxzjqann7aur6ylsc.jpg

dfap6x3aricvbqjtllIeovch.jpg

eylxdamqodjgc2nkth5w3mq7.jpg

ulogscxfpwqa5srgl8cynefy.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.