Kağıthane Meydanı'nın ikinci etap açılışı yapıldı

Kağıthane Meydanı'nın ikinci etap açılışı yapıldı

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in vatandaşlara sözünü verdiği 53 proje arasında yer alan Kağıthane Meydanı Projesi hayata geçirilerek hizmete açıldı.

Kağıthane Meydanı Projesi kapsamında ilçe merkezindeki 20 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekaresi botanik bahçe ve meydan, 5 bin 500 metrekaresi yeşil alan ve 2 bin 500 metrekaresi de yürüyüş yolları olarak hizmete sunuldu. Meydanda oya ağacı, palmiye, hatmi, akçaağaç, ıhlamur gibi yüzlerce ağaç ve binlerce bitki türü toprakla buluştu. Tarihi dokuyu simgeleyecek 24 milyon yaşında bir ağaç fosiline yer verildi. Bunun yanında 305 yaşındaki beyaz çam, 150 yaşındaki zeytin ve 70 yaşındaki mabet ağaçları da meydanda yerini aldı. Ağaç ve donatıları ile sokaktaki kedi, köpek, kuş ve daha nice can dosta doğal birer yuva oldu. Aynı zamanda Güvenlik kameralarıyla Meydan'da çocuklar huzur içinde vakit geçirirken, ücretsiz wifi hizmeti ile gençler diledikleri gibi internete girebiliyor.

ses-1606-800x530.jpg

Meydanda vatandaşlar için birçok düzenleme ve yeniliklerin olduğunu belirten Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Önceden bu meydan araçların gelişigüzel park edildiği, kışın çamuru, yazın ise tozu eksik olmayan, gündüzleri izbe, geceleri de karanlık bir yerdi. Vatandaşımıza verdiğimiz sözle burayı yenileyerek tamamen değiştirdik. Meydan bambaşka görünüme büründü" dedi.

ses-3321-800x530.jpg

ses-3330-800x530.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.