Kâğıthane platformu, “ Kaybettiğimiz yerde kazanabiliriz”

Kâğıthane platformu, “ Kaybettiğimiz yerde kazanabiliriz”

Kağıthane Platformu dürüst, şaibesiz, belediyenin ve halkın sırtından geçinmeyen kısa yoldan zenginleşmeyi amaçlamayan, ileri görüşlü ve kariyer sahibi geçmişi temiz ve güvenilir, toplumda heyecan yaratan bir aday profili için çalışmalarının sonucunu kamu

Kâğıthane, 30 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçim atmosferine girmiş bulunmakta. Partiler adaylık sürecini yöntemler, anketler ve partililer ile çalıştaylar yaparak yol ve yöntemleri belirlemek için seçimde nasıl başarılı oluruz, nasıl kentin belediye başkanlığını alırız ve partilerini temsil edecek kişilerin halka karşılığının durumu nedir sorularının sorgulamaya başladı.

Çok uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Kâğıthane siyasetinin önde gelen isimleri, Kâğıthane Platformu adı altında uzun zamandır çalışmalarının sonuçlarını Kâğıthane kamuoyuna açıkladı.

İşte o açıklama.

Sevgili Kâğıthaneliler, siyasi parti üyelerinin ve örgütlerinin görevi; somut durumu toplumun istek ve taleplerini değerlendirmek, çözüm önerilerini partiye dolayısıyla tüm topluma sahaya yansıtmak siyaset ve toplum arasında köprü işlevini görmektedirler.

Kâğıthane’de yaşayan, iktidarın gidişatından rahatsız, memleket ve gelecek kaygısı taşıyan partili arkadaşım ile birlikte ‘bir şey yapmalı’ ihtiyacından yola çıkarak ’Kağıthane Platformu’’ adında bir çalışma başlattık.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için ilçemizde örgütlü olan siyasi parti temsilcileri ile birlikte ne yapabilirizi konuşmak üzere görüşmeler yaptık, yapıyoruz.

Birçok görüşme sonucunda, an itibari ile olumsuz bir durum yok hepimiz istekliyiz seçmen koordinasyonunun sağlıklı ve kalıcı bir zemine oturtulmasını parti içi demokrasinin işlerlik kazanmasını ve sürdürülebilir olmasını, Kâğıthane İlçe Örgütünün siyasal sorumluluğu olarak görüyoruz

ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

YEREL SEÇİMLER AÇISINDAN KÂĞITHANE’NİN ÖNEMİ

Yaklaşan yerel seçimler özelinde, Kâğıthane ilçesinin gerek İstanbul ve ülkemiz adına olduğu kadar, partimiz adına da stratejik değeri açık...

Kâğıthane 1989 yerel seçim öncesi Şişli’den ayrılmış, ilçe ve bağımsız belediye olmuştur.1989 yerel seçimde SHP, Kâğıthane’de içinde olmak üzere İstanbul’da kazanan parti olmuştur. Ne yazık ki genel seçim de milletvekili adayı olan başkanımız eski yerel yönetim bakanlığı yapmış Merhum Mahmut Özdemir’in istifası üzerine yapılan seçimde, Kâğıthane’de kayıp süreci başlamıştır .Din ve inanç merkezli siyasetin (Refah Partisi olarak) iktidar olduğu ilk belediye Kâğıthane olmuştur.

O günden bugüne, belediye başkanlığı kesintisiz olarak RP ve AKP’de kalmıştır yani Din ve İnanç merkezli siyaset İstanbul’da, Kağıthane’den doğmuştur.

Kâğıthane demografik yapısı ile Türkiye’nin mozaiğidir…

Açıktır ki, Kâğıthane kazanılması halinde, İstanbul’u da garantilemek anlamına gelecek stratejik öneme sahip ilçelerin başında gelmektedir

Atacağımız adımlarımız da bu stratejik önemi kavrayacak ve yönetecek yeterlilikte olmalıdır. Eskimiş siyasal yöntem ve alışkanlıkları aşamamak, toplumun ihtiyaçlarını görmezden gelmek ''CHP’nin siyasal reflekssizliği'' algısını perçinlemek olacaktır.

Türkiye’deki kitleler büyük bir dikkat, umut, kaygı ve merakla yaklaşan yerel seçimlerde CHP’yi izliyor.

Bu siyasi anlayışı doğduğu yerden batırmak, kazandıkları yerde yenmek mümkün…

Bizler, ihtiyaçtan bir araya gelen Kağıthane Platformu bileşenleri olarak ilçemiz yönetiminin, siyaseten bu gelişme ve imkanların çok farkında olmadan mevcudu korumak, hatta elinde tutmak ve azla yetinmek üzere hareket ettiğini düşünüyoruz.

İlçe yönetimi on altı muhtarın temsilcisi olduğu iddiası ile Kâğıthane’de muhtarlık yapan birisini işaret ederek lanse etmeye çalışmaktadır.

Partimiz ile siyaseti, uzaktan ve yakından hiçbir alakası olmayan, anti laik görüşü ile bilinen bu muhtarın, etrafta konuşulduğu gibi hangi on altı muhtar ile birlikte yol yürüdüğünü biz merak ettiğimiz gibi, 19 muhtarı olan Kâğıthane muhtarları da bu 16 muhtarın kim olduğunu merak ettikleri ve birbirlerine sordukları görülmektedir.

CHP Kâğıthane ilçe başkanımızın giderek yıprandığı görülmektedir. İlçe başkanımızın  (Zorda kalırsak ben çıkarım dediği) bir sürecin içindeyiz.

Çeşitli siyasi parti yöneticileri ve ilçe başkanları ile yaptığımız görüşmelerde, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Kağıthane’de 26.850 oy almış HDP ilçe ve seçmeninin “CHP adayını bekliyoruz” bize ters düşmeyen bir adaya destek vereceğiz söyleminin yanında, ismi etrafta dolaşan muhtarın ismini duyduklarında “Zinhar karşıyız”  dediği bir kişiye destek söz konusu değildir çıkışlarını dikkate almak lazım.

KAĞITHANE PLATFORMU OLARAK UYARIYORUZ

16 muhtarın temsilcisi olduğu iddiası ile (ki, kati suretle ispata muhtaç bir iddiadır)

Parti kamuoyu ile paylaşılmadan, parti örgütüne hiçbir bilgi aktarılmadan, bir ‘’MUHTARLAR İTTİFAKI PROJESİ’’ lanse etmeye çalışılmaktadır.

Yine bu proje, CHP Kâğıthane ilçe örgütü içerisinde yeni ayrılıklara sebep olması, var olan ayrılıkları derinleştirmesi ve parti oylarında büyük kırılmalar yaşatmasından ciddi endişeler duyduğumuz bir projedir.

Dikkat çekmek istediğimiz ve önemsediğimiz diğer bir konu da, partimizin adaylık sürecinde ilçemizde resmen aday başvurusu yapan, parasını yatıran, evrak tanzim ederek resmen parti aday adayı olan, bu cesareti gösteren Orhan Çakır arkadaşımızın varlığını da görmezden gelinmekte ve yok sayılmaktadır.

Ancak, biz parti emekçileri olarak, söz konusu memleket ise gerisi teferruat olarak görüyoruz.

Değerlendirildiğimizde bizim lüksümüzün olmadığını, ittifakın kaçınılmaz zorunluluk olduğunu görüyoruz.

İyi Parti ve Saadet partisi ile görüşme ve çalışmalar platform çerçevesinde sürmektedir.

Partimiz ittifaksız seçime gitmesi durumunda ise hiç kuşkusuz biz parti ve örgüt emekçileri olarak, emeğe ve örgüte saygımız gereği arkadaşımızın arkasındayız.

Birlikte başarabiliriz;

•         Partimiz Kâğıthane’de geniş demokrasi bloğunu kurma anlayışıyla hareket etmelidir.                                                                                                                                                                                                                                              

•         Kâğıthane’deki farklı demokratik görüşlerin kendini en iyi şekilde ifade etmesinin zemini sağlanmalıdır. Birlikte başarabiliriz...

•         Biz Kağıthane platformu bileşenleri olarak belirlediğimiz çerçeveye sığan adayla bu yolda başarıya yürüyebiliriz.

•         Adayımız:

•         Her kesimden ve AKP’den oy alacak

•    Şehrin yararına çalışacak, öncelikle bu kişinin vizyonu ve bu vizyona ulaşmak için belirlediği bir takım kuralları ve de prensipleri olmalıdır.

•         Son 20 yılı bilinen, dürüst, şaibesiz, belediyenin ve halkın sırtından geçinmeyen, kısa yoldan zenginleşmeyi amaçlamayan, ileri görüşlü ve kariyer sahibi, geçmişi temiz ve güvenilir, toplumda heyecan yaratan biri olmalıdır.

•         Hitap duruşu olan vizyon sahibi, ayrımcılık ve kayırmacılık gibi ucuz politikadan uzak, şeffaf ve de cesur ,modern, çağdaş  bir yapıya sahip

•         geçmiş siyasi çalışmaları, aldığı görevler ve başarısı olan

•         Yaşı ve eğitimi

•         ekonomik olarak bağımsız,

•         halkla ilişkiler de donanımlı,

•         siyasette var,

•         prezantasyonu düzgün olmalı.

•         parametrelerin puanlaması esas alınarak en uygun kişi belirlenebilir.

•         Benden olsun ne olursa olsun lüksümüz yok

•         İttifak, iş birliği olmazsa olmazımız.

•         Prensipler ve müşterekler, sağduyu ve samimiyetle uygulanabilir.

•         Biraz destek bu yolu açmamız için yeter...

Bu güzel tabloyu, birlikte yaratabilme gücüne, aklına ve birikimine sahibiz…

Açıklamalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor ve çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız

    KÂĞITHANE PLATFORMU

Kağıthane haber, CHP Kağıthane, chp haber, chp Kağıthane adayı, chp adayı kim, Kağıthane muhtarı, Orhan Çakır, Mehmet Ali Yüksel, Serdar Kurşun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum