Kağıthane Şed Kuşandı

Kağıthane Şed Kuşandı

Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane esnaf odası platformu tarafından organize edilen geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri'nde hem Osmanlı gelenekleri yaşatıldı, hem de baharın habercisi Hıdırellez büyük bir coşkuyla kutlandı.

Etkinlikte yer alan Ahilik programında Osmanlı'da çıraklıktan ustalığa geçişi ve  esnaflığın ahlaki kurallarını öğretilen Şed kuşanma merasimi canlandırıldı. Osmanlı'da bir ustanın çırağını kalite ve standart ölçülerine göre iş yapabilecek dürüst ve güvenilir bir sanatkar olarak yetiştirdiğini ilan etmesi olarak adlandırılan Şed Kuşanma töreni, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Kağıthane esnaf odası başkanı Ömer Osmanoğlu yaptığı konuşmada, " Kağıthane geleneksel Hıdırellez Ahillik Şed kuşanmasına hoş geldiniz. Kağıthane'de artık bir çok değer geleneksel hale geliyor. ve özüne uygun bir biçimde anılmakta. Bugün yine burada tarihimizin önemli bir yeri olan ve Türk insanının özünde olan, yardımseverliği, iyiliği, hoşgörüyü, Vatan sevgisini yansıtan bir kurum olan, Yüzyıllardır insanımızın mizacında yaşayan ve günümüze kadar ulaşan Ahinlik sistemini anlamak ve anlatmak için buradayız. Kağıthane esnaf odası platformu olarak milletimize özgü Ahilik sisteminin tüm halkımızın öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi

Kağıthane Hasbahçe'de düzenlenen etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Kağıthane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu, Şöförler odası başkanı Kemal Sarı, Bakkallar odası başkanı Yılmaz Kaya, Berberler odası başkanı Mehmet İhsan Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.