Kağıthane Sivaslılar derneği  "Sıla gecesi" düzenledi

Kağıthane Sivaslılar derneği "Sıla gecesi" düzenledi

Kağıthane Sivaslılar Derneği muhteşem bir program düzenleyerek Sivaslıları bir araya getirdi. ‘’Sıla Gecesi’’ adı altında düzenlenen program, Merkez Mahallesi’ndeki dernek lokalinde gerçekleştirildi.

Saat 17:00 de başlayan program 24: 00’e kadar devam etti. Kağıthane Sivaslılar Derneği Başkanı Özcan Aslan ve yönetim kurulundan oluşan arkadaşlarının hazırladığı programda Sivaslılar,  dayanışma, kaynaşma, ve kardeşlik ikliminin  en güzel örneğini sergiledi. Başta Havva Nur, Nazmi Can, Filiz Ağır, Nuran Kahraman, Naci Ateş, Abdullah Papur’un oğlu Ercan Papur  olmak üzere 10’un üzerinde Sivaslı Sanatçının sahne aldığı Sıla Gecesi’nde Sivaslılar Türkü’ye doyarken gecenin geç saatlerine kadar eğlendi, horon oynadı.

Dernek başkanı Özcan Aslan ve arkadaşları misafirleriyle tek tek  yakından ilgilenerek sıcak bir karşılama yaptı. Başkan Özcan Aslan, katılımlarından dolayı konuklarına teşekkür ederken;  ‘‘hemşerilerimle gurur duyuyorum buna benzer programlar istikrarlı olarak  yaparak bir araya gelip sıla hasretini gideriyoruz, kaynaşıyor dayanışıyor hem de eğleniyoruz’’ dedi.

Oldukça ilginin olduğu programa Sivaslıların yanı sıra Sivaslı olmayanlarında yoğun ilgisi vardı. 7 saat boyunca devam eden Sıla Gecesi’ne salon sürekli dolup dolup boşaldı, protokolün ziyaret akınına uğradı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sivas eski milletvekili Ali Turan, Ak Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, BBP Kağıthane İlçe Başkanı Yusuf Karademir,  Sivaslı İşadamları Platformu Başkanı Siyami Ergin,  gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Cemil Öğütcü, Şoförler Odası Başkanı Kemal Sarı, yardımcısı Mehmet Demir, Belediye başkan yardımcıları,meclis üyeleri, muhtarlar, Sivas bölgesinden çok sayıda federasyon başkanı, dernek başkanları, Sivaslı işadamları ve çok sayıda seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Sıla Gecesi'ne Kadınlarda Yoğun İlgi Gösterdi.

Türkü’ye doyan, zaman zaman duygulu bazen neşeli saatler geçiren Sivaslılar, hem ikramlarla hem de yöresel sanatçıların her bölgeden söyledikleri türkülere  adeta doydu. Kağıthane Sivaslılar Dernek Başkanı Özcan Aslan katılımcılardan teşekkür ve takdir aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.