KAĞITHANE'DE ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

KAĞITHANE'DE ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Kağıthane'de törenle anıldı.

Kağıthane Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne Kaymakam Mustafa Koç, Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 3. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Piyade Albay Engin Şen, mülki erkan, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kâğıthane Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Kâğıthane Belediye Başkanlığı adına çelenkler sunuldu. Tören saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal Marşı'nın okunması ve ardından bayrağın göndere çekilmesiyle son buldu. Tüm yurtta olduğu gibi Kağıthane de siren sesleriyle yankılandı. Bugüne özel gün batımına kadar bayraklar yarıya indirildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin bugüne özel olarak '' Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal harbimizin kahramanlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Sultan Alparslan'dan beridir yurt bildiğimiz Anadolu'yu bizlere vatan kılan ecdadımıza en güzel armağanımız; ülkemizi her anlamda gelişmiş, muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine taşımak olacaktır'' dedi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.