Kağıthane’de düzenlenen sokak iftarlarına yoğun ilgi

Kağıthane’de düzenlenen sokak iftarlarına yoğun ilgi

İstanbul’un merkezi ilçelerinden Kağıthane’de düzenlenen sokak iftarları vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından bu Ramazan ilçenin 10 farklı noktasında kurulan iftar sofralarına katılan on binlerce vatandaş, oruçlarını bir arada açmanın manevi hazzını yaşıyor. Mahalle iftarlarına Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katılarak vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Kağıthane’de bu Ramazan ilk mahalle iftarı 11 Mayıs Cumartesi Günü Çeliktepe Mahallesi’nde gerçekleşti. EmniyEtevleri Mahallesi’ni de kapsayan iftar programı Kuran-ı Kerim okunarak başladı. Orucunu vatandaşlarla birlikte aynı sofrada açan Başkan Öztekin, iftar saatinde okunan duaya da eşlik etti.Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinleyen Başkan Öztekin’e çocukların ilgisi de yoğun oldu. Fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışan çocuklarla Başkan Öztekin yakından ilgilendi.

Bugüne kadarki iftar programlarına Çeliktepe, Emniyet Evleri, Harmantepe, Yahya Kemal, Gültepe, Talatpaşa, Mehmet Akif ve Gürsel mahalleli vatandaşlar katıldı.

Mahalle iftarları Kağıthane’nin 19 mahallesini de kapsayacak şekilde devam ediyor. Birbirine yakın mahallelerde ortak bir alanda kurulan iftar sofrası, on binlerce vatandaşı buluşturuyor. İftardan sonraysa Ramazan ayı süresince her akşam Hasbahçe’de özel programlar tertiplenmekte. Ramazan’ın manevi iklimine uygun söyleşi, dinleti, konser ve çocuk eğlenceleri; Hasbahçe’ye gelen İstanbullulara hoş bir Ramazan akşamı yaşatıyor. Yanı sıra alanda bulunan kitap çadırı, el sanatları sergileri, butik kafeler, lunapark ve lezzet duraklarında da vatandaşlar vakit geçirebiliyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin mahalle iftarlarının komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğine dikkati çekerek; ‘’Tıpkı eski Ramazanlarda olduğu gibi bu Ramazan Kağıthane’de sıcak, samimi bir ortam oluşturmaya çalıştık. İftar sofralarında birbirini tanıyan tanımayan komşularımız hep bir arada oruçlarını açıyorlar. Ramazan’ın huzur ve bereketini, paylaşmanın hazzını aynı sofrada birlikte yaşıyoruz. Mahalle iftarlarımızın ardındansa yine Hasbahçe’de birbirinden anlamlı programlar tertipledik. Misafirlerimiz alandan hoş hatıralarla ayrılıyorlar. Bu vesileyle bir kez daha tüm İstanbulluları, iftarlarımıza ve Hasbahçe’ye davet ediyorum.’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.