Kağıthane'de, Geleneksel Atlı Cirit Şöleni

Kağıthane'de, Geleneksel Atlı Cirit Şöleni

Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Geleneksel Atlı Cirit Şöleni düzenlendi. Hashabçe’de düzenlenen şölene binlerce vatandaş katılırken, etkinlik heyecanlı ve renkli anlara sahne oldu.

Kağıthane Belediyesi'nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Ata sporlarımızın geçmişten geleceğe yansıtılması adına güreş, cirit ve okçuluk müsabakaları düzenlendi. İlk gün 400 güreşçi ve ardından 4 takımlı 40 ciritçi ile 100'e yakın okçunun sahne aldığı iki gün süren etkinlikte sporcular performanslarıyla büyük alkış aldı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in de iki gün boyunca takip ettiği spor müsabakalarına binlerce seyirci katıldı.

Sivas, Erzurum, Kocaeli, Uşak bölgelerinin cirit takımlarını konuk ettiklerini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Tüm hemşehrilerimizle birlikte müsabakalarımızı izledik. Anadolu'da uzun yıllar devam eden Ata sporumuz olan ciritin nesillere aktarılması ve Kağıthane'de yaşatılması adına uzun yıllardır bu etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Bütün sporcularımıza ve bizi izlemeye gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.
Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen cirit ve okçuluk müsabakalarında dereceye giren ve şampiyon olan isimlere Başkan Öztekin madalyalarını ve kupalarını takdim ederek, sporcuları tek tek tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı
İstanbul'da cirit ve okçuluk şöleni

İstanbul'da cirit ve okçuluk şöleni

Sadabad Yaz Etkinlikleri'nin son gününde Ata sporlarımızdan cirit ve okçuluk şöleni vardı. İki gün süren etkinlikte sporcular sergiledikleri performanslarla, Ata sporunun yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.