Kağıthane’de, Meslek Liseleri Kariyer Günleri Başladı

Kağıthane’de, Meslek Liseleri Kariyer Günleri Başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından meslek liselerimizle birlikte ortaokulu bitirecek olan 8. sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlenen "Meslek Liseleri Tanıtımı ve Mesleki Eğitim Şöleni" başladı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin tanıtımını sağlamak için Türkiye’de ilk defa ilçe genelinde dört gün boyunca sürecek olan “Meslek Liseleri Tanıtımı ve Mesleki Eğitim Şöleni” açılışını gerçekleştirdi.

    İlçe genelinde 10.000’e yakın 8.sınıf öğrencisi, Kağıthane Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Meslek Liselerinin kurduğu stantları gezerek mesleki eğitim ve meslek liseleri hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilerinin dikkatini en fazla Meslek Liselerinde üretilen ürünlerden Robot ve Engelli Araba çekti.  Robot, engelli araç ve drone gösterileri öğrenciler tarafından heyecanla izlendi. Ortaokul öğrencilerinin stant ziyaretleri sırasında meslek lisesi öğrencilerden oluşan müzik gruplarının mini konseriyle birlikte Meslek Liseleri arasında düzenlenen strettbal ve 3 lük atış yarışmasını da izlediler. Ayrıca İlçe genelindeki meslek liselerinin tanıtımını içeren kısa filmlerin sinevizyon gösterimi ile merak edilen atölye çalışmaları öğrencilere tanıtıldı.

Etkinlikler öğrencilerin merak ettiği atölyeleri, atölye şefleri rehberliğinde ziyaretleri ile devam etti. Mesleki Eğitim Şölenine Gönüllü Kızılay ve Gönüllü Afad ve Kağıthane Belediyesi de katılarak öğrencilere kendi kurumları hakkında bilgi verdiler.    

Kağıthane Kaymakamı Mustafa KOÇ, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdi

sssss.jpgccfdd884-3962-41a1-a55f-20cd00013df6-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.