Kağıthane'nin gözde mekanı Hasbahçe

Kağıthane'nin gözde mekanı Hasbahçe

Kağıthane’nin en önemli mesire alanlarından biri olan ve özellikle yaz mevsimlerinde sunduğu imkanlar ile vatandaşların uğrak noktalarından biri haline gelen Hasbahçe’de vatandaşların iyi vakit geçirebilmeleri için bir çok çalışmaya yapılmaya devam ediliy

Özellikle haftasonları Hasbahçe’yi piknik yapmak ve dinlenmek için kullanan vatandaşların mangal yapabilmesi için özel alanlar da bulunuyor.  Mangal alanlarının temizliğini ise Kağıthane Belediyesi ekipleri düzenli olarak gerçekleştiriyor. Periyodik aralıklarla temizlenen mangal noktalarında böylece ortaya çıkabilecek güvenlik zaafları da engellenmiş oluyor.

Bahar aylarında adeta bir lale bahçesine dönüşen Hasbahçe yaz aylarında da birbirinden renkli bir çok farklı çiçekle donatılmaya da devam ediyor. Belediye ekiplerinin yoğun bir çalışma yaptığı Hasbahçe’de böylece muhteşem bir renk cümbüşü de ortaya çıkıyor.

Kağıthane’de ikamet eden ve sık sık Hasbahçe’yi ziyaret ettiğini belirten Sedat Yeşilyurt; ‘’Hasbahçe, bence çoğu semt ve ilçede bulunmayan örneği olmayan bir yer ama insanlarımızın bu güzel alanı daha olumlu kullanması gerekiyor, Belediye ekipleri temizlik için sürekli çalışsa da toplumu bilinçlendirmek şart. Ben hem kendim hem de ailemle sık sık buraya geliyorum, bizim için şehirde nefes alabileceğimiz bir nokta. Buranın önceki hallerini de hatırlıyorum şimdi yaşadığı değişim çok büyük. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Ortabayır Mahallesi’nde ikamet eden Türkan Sunar ise Hasbahçe’nin özellikle yaz aylarında çok büyük rağbet gördüğünü belirtti. Kendilerinin en çok mangal yapmak için Hasbahçe’ye geldiklerini belirten Sunar;‘’ Biz ailemiz ve arkadaşlarımızla genelde mangal yapmak için buraya geliyoruz. Belediyenin yaptığı mangal noktaları bence gayet kullanışlı ve güvenli oluyor.  45 senedir Kağıthane’de yaşıyorum ve değişimini kendi gözlerimle de görme imkanım oldu, Kağıthane geliştikten sonra cennet oldu.’’ dedi.

Sadece yetişkinlerin değil çocukların da uğrak noktalarından biri olan Hasbahçe bu yaz aylarında da vatandaşların en gözde mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: istanbulses/ Kağıthane
















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.