Kağıthane'nin Hedefinde Olimpiyat Var

Kağıthane'nin Hedefinde Olimpiyat Var

Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü güreşte ulusal ve uluslararası arenadaki başarılarını sürdürüyor.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun İstanbul genelinde düzenlemiş İstanbul Gençler Güreş Şampiyonası’na 27 güreş kulübünden 200’e yakın sporcu katıldı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 2 gün süren müsabakalarda Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı güreşçiler Murat Sezmiş 92 kiloda birinci, Esef Akpınar 79 kiloda ikinci, Hamza Çorum 65 kiloda beşinci oldu. Güreşçi Murat Sezmiş kendi sıkletinde daha önce hem Türkiye hem de Balkan Şampiyonu da olmuştu.

Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı güreşçiler 4 yıldır düzenli olarak Kağıthane Belediyesi Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde alanında uzman hocalardan güreş eğitimi aldı. Okul hayatıyla birlikte sportif yaşamını da başarılı bir şekilde sürdüren gençlerin hedefiyse dünya şampiyonu olmak.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç güreşçileri tebrik ederek, ‘’Ata sporumuz güreşin yaygınlaşması için hizmete açtığımız spor tesislerinde çocuk ve gençlerimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Güvenli alanlarımızda okuldan sonraki zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. İnanıyorum ki her biri Koca Yusuf gibi adlarını tarihe yazdıracaklar.’’ diye konuştu.

Hedefte  Olimpiyatlar Var

Gençlerin güreş hocalığını yapan Yusuf Koçak ve Davud Pınar ise kazanılan başarılarla ilgili olarak; ‘’Fazlı başkanınızın ilk günden beri bize verdiği kesintisiz desteği bizleri motive ederek başarıya inandırdı. Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü olarak yaptığımız azimli çalışmalar sonucu ulusal ve uluslararası turnuvalarda madalyalar kazanmaya başladık.  Türkiye’nin en büyük kulüplerinin güçlü rakibi durumuna geldik. Bize duyulan güven ve sağlanan destekle hedefimizde 2024 Olimpiyatları’na kulübümüzden en az bir güreşçi gönderebilmek var.’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.