KAHRAMANIM BENİM PROJESİ BAŞLADI

KAHRAMANIM BENİM PROJESİ BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi ve Kimimila’nın iş birliğiyle “Kahramanım Benim Projesi” başladı.Erdal Eren Kültür Merk..

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi ve Kimimila’nın iş birliğiyle “Kahramanım Benim Projesi” başladı.

Erdal Eren Kültür Merkezi’nde yapılacak projeyle; kadınlar ve çocuklar hayatın zorluklarına karşı ayakta dimdik durmayı öğrenerek, farkındalıklarını geliştirme yollarını öğreniyorlar.

Son yıllarda ülkemizde artış gösteren kadın ve çocuklara karşı şiddet olaylarına dikkat çekilmek amacıyla hazırlanan Kahramanım Benim Projesi, kadın ve çocukların özgüven kazanıp hayata sımsıkı tutunmalarına destek olacak atölyeler, seminerler ve çalışmalardan oluşuyor.

Anne çemberi, farkındalık,  temel ilkyardım eğitimi, şiddetsiz iletişim, logoterapi, sanat terapisi, yaşam koçluğu, mindfulness, yoga, drama, dans gibi alanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerle katılımcılar kendilerini ve kapasitelerini keşfedecek. Çalışmalar, alanında uzman gönüllülerle gerçekleştirilecek.

Bu projeyle; çocuklar ve kadınlar engelleri aşıp, kendilerini daha rahat ifade edecekler. Yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların, Kahramanım Benim Projesi’yle kendini farklı şekillerde ifade edebilmesi ve travmaların etkilerinin azaltılması mümkün olacak.

Projenin tanıtım toplantısı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Muhtarlık İşleri Müdürü Aysel Tekin, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, kişisel gelişim ve iletişim danışmanlığı merkezi Kimimila’nın kurucusu Damla Selin Tomru, gönüllüler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Anne çemberi etkinliklerinde; annelerin çocuklarına yaklaşımlarıyla ilgili yaşadıkları deneyimleri, sorunları ve endişeleri paylaşabilecekleri, sorular sorabilecekleri çalışmalar yapılıyor.

Farkındalık etkinliklerinde ise yaşanılan sorunlar ve travmalar karşısında çözüm yolunun daha kolay bulunması, yaşanılan olumsuz duygudan daha kolay çıkılabilmesi için yol ve yöntemler gösteriyor.

Çocuk yogasında ruh, beden ve zihin bütünlüğü hedeflenirken, dans etkinliklerinde çocukların içlerindeki kahramanları dışa vurabilecekleri bir dans gösterisi oluşturulacak. Psikolojinin bir yan dalı olan Logoterapi etkinliklerinde ise, kişilerin hayata sımsıkı sarılmalarını sağlayacak yöntemler anlatılacak.   


Kaynak: Ataşehir Belediyesi
































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.