KAİZEN AKADEMİ’DE ÇOCUKLAR AIESEC GÖNÜLLÜLERİYLE BİR ARADA

KAİZEN AKADEMİ’DE ÇOCUKLAR AIESEC GÖNÜLLÜLERİYLE BİR ARADA

Farklı ülkelerden gelen gençlerle, Ataşehir Kaizen Akademi’nin öğrencilerini buluşturan “Global Classroom” projesi; öğrencilerin iletişimini geliştirip, kültürlerin kaynaşmasını sağlarken, İngilizce öğrenmelerine ve birçok alanda farkındalık kazanmalarına da yardımcı oluyor.

Ataşehir Belediyesi, dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan ve çok sayıda ülkede kâr amacı gütmeden gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren AIESEC “Global Classroom” projesine ev sahipliği yapıyor.

Bu proje kapsamında; Tunus, Fas, Pakistan, Mısır gibi farklı ülkelerden Ataşehir’e gelen gençler ile Kaizen Akademi’nin öğrencileri bir araya gelerek, sosyal, sanatsal ve kültürel yönden çeşitli etkinliklere katılıyor.

Öğrenciler günlük programlar dâhilinde; atölyelere katılıyor, dans ediyor, resim yapıyor, farklı ülkelerin kültürlerini tanıma ve dillerini öğrenme imkânına sahip oluyor. AIESEC ile Kaizen Akademi’nin hazırladığı 6 haftalık yaz okulu 2 Eylül’e kadar devam edecek.

Kültürler arası iletişimin kurulması adına AIESEC “Global Classroom” projesini önemsediklerini ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehirli çocuklarımız dünyanın farklı ülkelerindeki öğrencilerle bir araya gelerek hem öğreniyor hem de kendileri birçok konuda geliştirme fırsatı yakalıyor. Bu anlamda her zaman gençlerimizin her alanda yanlarında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Pakistan’dan gelen 22 yaşındaki Anushe Khan gönüllü olarak katıldığı proje hakkında ise şunları söyledi: “Bu projede olduğum için öncellikle çok mutluyum. Seyahat etmeyi çok seviyorum. Daha önce birçok ülkeye gittim fakat ilk kez Türkiye’ye bu proje sayesinde gelmiş oldum. İstanbul’u çok sevdim, bu projenin içinde var olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Burada hem kendi ülkemin kültürünü tanıtma da hem de diğer kültürleri öğrenme imkânına sahip olduğum için ayrıca çok sevinçliyim. Her şeyin çok iyi bir şekilde organize edildiği bu projede, çocuklarla birlikte birçok farklı aktiviteler yapıyoruz böylece farklı şeyleri deneyimleme imkânına sahip olarak ortak anılar biriktiriyoruz.”

Ülkesinde Mimarlık bölümünü okuyan 20 yaşındaki Hana Anter, “İlk kez Mısır dışında başka bir ülkeye geldim. Bu proje o anlamda benim için çok özel bir deneyim oluyor. Daha önce kardeşim AIESEC projesinde gönüllü olarak yer almıştı. Sonra ben de katılmaya karar verdim. Farklı kültürleri bir arada tanımak, yabancı dilimi geliştirmek ve elbette ki proje için pozitif bir etki yaratmak için buradayım.  Aynı zamanda özgüven gelişimim için burada olmayı da yararlı buluyorum. Çocuklar için faydalı bir proje. Hem biz yeni şeyler öğreniyoruz hem de çocuklar bizlere de yeni şeyler öğretiyorlar. Kendini keşfetmeye açık, istekli herkesin bu tarz projelere katılmalarına tavsiye ediyorum” dedi.

 

9sb5hotilcfnstpqc8zeradv.jpg

a7khadi059zo8ylcs3f1qjvo.jpg

r86oiclgof4ne0t5wfp2yemv.jpg

kdabxflr2cgwl650tc7xezsg.jpg

kfarg7df0lbgtznouixyrqsc.jpg

d1qzxv0hoxf7nyeq3jbwajmg.jpg

do8awn9xyIzugi5jq14pgt7d.jpg

ybujgko08s6znl49xdIhxvbq.jpg

vdz5pjfqy86lfke20elybb9h.jpg

ftsi3hq2czlxm4apyl0rIadw.jpg

advorjqb3map8pzdveswbtz1.jpg

ytctjrd7k2urnlp9zvf05iqx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.