Kalkavan Lisesi öğrencilerine bravo..!

Kalkavan Lisesi öğrencilerine bravo..!

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin Türk Kızılayı ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği kan ve organ bağışı kampanyasında rekor düzeyde bağış elde edildi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kan bağışına bu yıl organ bağışının da eklendiği Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ndeki kampanya, öğrencilerin etkin katılımı ve çabası ile şenlik havasında geçti. Kan ve organ bağışı sağlamak için okulun bulunduğu Merkez Mahallesi Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde yaya yürüyen vatandaşlar ile esnafı ikna eden öğrenciler, önemli bir başarıya imza attılar.


Okul bahçesinde kurulan çadırlarda kan bağışı yapan çok sayıda vatandaş ise hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlığı için kan verirken, organ bağışına da katkıda bulundular.

ROMAN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPTILAR

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın organ ve kan bağışı yaparak katkıda bulunduğu kampanyada, lisenin kız öğrencilerinden oluşan Roman Halk Dansları grubu da beğenilen bir gösteri yaptı.

Okul Müdürü Faruk Genç’in özverili çalışmalarıyla giderek daha yüksek bir eğitim kalitesine ulaşan Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’sindeki kan ve organ bağışı kampanyasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Sağlık Müdürü Asuman Kerem Şıralı, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, AK Parti Belediye meclis Üyesi Abdullah Günaylı, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Keskin, İlhan Tekçe, Melek Yaşar, okul müdürleri ve sağlık çalışanları da katılarak destek verdi.

KAYMAKAMI İKNA ETTİ HEDİYEYİ KAPTI

Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ndeki kampanya sırasında vatandaşları kan ve organ bağışı yapmaya ikna eden öğrencilerden Esra Bol ise arkadaşlarından daha atak davranıp, Kaymakam Ömer Karaman’a kan vermesini teklif etti. Karaman da 15 yaşındaki hemşire adayını kırmayarak kan ve organ bağışı yaptı. Genç kızın ileride iyi bir hemşire olacağını söyleyen Karaman ona özel bir hediye verip, birlikte fotoğraf çektirdi.


Organ ve kan bağışı kampanyası düzenleyerek halk sağlığına katkıda bulunan Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Faruk Genç'le birlikte, okul öğretmenleri ve öğrencilerini de kutlayan Kaymakam Ömer Karaman, "Kan vermek hem veren kişi için sağlıklı yaşam getirir hem de ihtiyacı olan yaralı ve hasta vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için büyük önem taşır. ben de belirli aralıklarla kan veriyorum. Ayrıca ülkemizde organ bağışı bazı nedenlerden dolayı çok kısıtlı kalıyor. Bu tür kampanyalarla halkımız organa ihtiyaç duyan vatandaşalrımızın yaşama bağlanmasına destek veriyor. Bu tür kampanya ve faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.