‘Kampüs Lise’ İçin Başvurulan Krediye Ret!

‘Kampüs Lise’ İçin Başvurulan Krediye Ret!

*Devlet Bankası, 3 Bin 600 GencinEğitim Alacağı Projeye Kredi Vermedi!

 

FOX TV’deyayınlanan "Ezgi Gözegerile Çalar Saat" programınınkonuğu olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçedeki okulsorununa nefes aldıracak 'KampüsLise' projesi içinVakıfbank’a yaptıkları kredi başvurusunun reddedildiğini söyledi.

 

EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, FOX TV’de yayınlanan Ezgi Gözeger ileÇalar Saat programına canlı yayın konuğu oldu. Programda hayata geçirdiklerieğitim projeleri ve sosyal projelerden bahseden Başkan Bozkurt, yapımınabaşladıkları Kampüs Lise projesi için bir devlet bankası olan Vakıfbank’ayaptıkları kredi talebinin reddedildiğini söyledi. Esenyurt’un en büyük sorunuolan okul yetersizliğini çözebilmek için hayata geçirdikleri Kampüs Liseprojesinin kaynak engeline takıldığını belirten Başkan Bozkurt, “Bizim buseneki kaynaklarımız yetmiyor. Dedik ki krediye başvuralım. Gittik meclise. AKParti ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımız orada çoğunlukta. 350 milyonistedik maalesef 150 milyon onaylandı. Ama bu sefer de üzülerek söylüyorum, devletbankası olan Vakıfbank, 14 Temmuz'da yaptığımız başvuruya cevap bile vermedi.Onlara okul yapmaya uğraşıyoruz. Devletin bankası muhatap bile almıyor. Hergeçen gün gençlerin umudunu yitirtiyoruz. Siyasilerden, kamu görevlilerindenrica ediyorum, artık yeter! Bu insanlarhayata tutunmak istiyorlar, çalışmak istiyorlar, üretmek istiyorlar.Çocuklarımızın geleceği için dertleniyoruz” diye konuştu.

 

“Buna Gözümüzü Kapatamayız”

 

Diğerhizmetlerden kısarak gençlerin eğitimi için bütçenin yüzde 33’ünü bu projeyeayırdıklarını ifade eden Bozkurt, “Yol yapımında veya başka alanlardakullanmamız gereken paraları maalesef buralara aktarmak zorundayız. Gençlerinesahip çıkmayan bir ülkenin hayatta var olamayacağı bilinciyle biz yerel yönetimolarak eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu eksiklikleri tamamlamamız içinböyle bir kaynak da almıyoruz. Böyle bir görev tanımımız da yok ama bu birzorunluluk, çünkü bizgençlerimize sahip çıkmazsak her gün bir hayat kayboluyor. Buna gözümüzükapatamayız” diye konuştu.

 

“Kamusal Alanlar Satılmış”

 

Geçmişdönemde yapılan yanlış uygulamalardan dolayı Esenyurt’ta büyük sıkıntılaryaşandığına değinen Bozkurt şöyle konuştu: “Maalesef Milli Eğitim Bakanlığıtarafından yapılması gereken birçok çalışma yapılmamış. 165 bin öğrencininokuması için de normal şartlarda 6 bin 600 civarında dersliğe ihtiyaç var ama maalesefbizim 3 bin 800 civarında dersliğimiz var, yani bir sınıfta olması gerekendeniki kat fazla insan var demek. Bu gençlerimize, çocuklarımıza ayrılan zamannormalin yarısı kadar demek. Öğretmen onun iki katı kadar performans sarfediyor demek. Maalesef geçmiş yıllarda yapılan diğer yanlışlıkların üstüne birde okul ve kamusal alanda kullanılması gereken alanlar satılmış. Dolayısıylamahalle içinde okul yapacak alan kalmamış. Nasıl çözeriz bunu diye düşündük.Baktık ki kentin ulaşım akslarına yakın yerlerde büyük arsalar var. Buradaki 25bin metrekarelik araziye bir okul yapabiliriz dedik. 25 yıllığına bir vakfatahsis edilen ve atıl durumda bırakılan bu araziyi uzun uğraşlar sonucu alarakKampüs Lise’nin yapımına başladık.”

 

“Gençlerimiz Birbirini AnlamaFırsatı Bulacak”

KampüsLise’nin özelliklerinden bahseden Bozkurt, “Bu projeyi yapmamızın birincinedeni mahallelerdeki liseleri kampüs liseye taşıyıp oralardan boşalan yerleride ortaokula, ilkokula çevirerek mahalledeki çocukların yürüyerek okulagitmelerini sağlamak. Avantajlardan bir tanesi gençlerimiz yüksek niteliklialtyapıya sahip okullarda okuyacak. Derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi,kapalı spor salonları, açık spor alanları, atölyeleri olacak. Ayrıca kampüslisede 1 fen lisesi, 1 Anadolu lisesi, 1 imam hatip lisesi, 1 meslek lisesi ve1 spor lisesi var. Dolayısıyla bir imam hatipli gencimiz ile fen liseligencimiz birbirini anlama fırsatı bulacak. 3 bin 600 kişi burada eğitim alacak.Çok önemli bir proje” şeklinde konuştu.

“Bizi Örnek Aldılar”

 

Merkezî hükümetinKampüs Lise projesini örnek alarak ilçede yeni bir okul projesine başladığınıbelirten Bozkurt şunları ekledi: “Bir yılda bitmeyecek ama bunu bitirmeyeçalışıyoruz. İki buçuk sene bununla uğraştık ama sevindirici yanı şu, başka 60bin metrekarelik bir boş arazi vardı, satılmaya çalışılıyordu. Merkezî hükümet bizikopyalayarak oraya bir tane bir kampüs lise yaptırdı. Böyle de bir kazancımızoldu. Şimdi kim önce bitirecek diye yarış içindeyiz, güzel bir yarış oldu.Esenyurtlulara vadettiğimiz iki liseyi de kazandırmış olduk. Kentimizindeğerini artırarak kentimizde değişimi, dönüşümü sağlayarak çalışıyoruz. Kim neyaparsa yapsın, Esenyurtlulara, Esenyurt'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Buşekilde Türkiye'ye en büyük hizmeti yaptığımızı da unutmadan yaşamayaçalışıyoruz.”

5u48qsdwzdexf2krchlqsIyj.jpg

9qdav2lwkq5exfbye1spjtaz.jpg

qfazvpbhnorklwl05tjjvswa.jpg

qIte74pgl1bzfaozktnure9o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.