Kampüs Lise’nin Yapımına Başlandı

Kampüs Lise’nin Yapımına Başlandı

Eğitimde bir ilk olan ve EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un seçim vaatleri arasında yer alan“Kampüs Lise” projesinin yapımına başlandı. 1 milyar 52 milyon TL gibi dev birbütçenin ayrıldığı proje ile okul sayısı yetersiz olan ilçede derslik başınadüşen öğrenci sayısı azaltılarak, gençlere daha nitelikli eğitim alma imkânısunulacak.

Önceki dönemde bir vakfa tahsis edilenve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un uzun uğraşları sonucu gerialınan 25 dönümlük arazide ‘Kampüs Lise’ projesine başlandı. Başkan Bozkurttarafından, ilçenin okul sorununa çare olması amacıyla hazırlanan projeiçerisinde 5 adet lisenin yanı sıra spor alanları, sosyal tesis alanları,atölyeler, kütüphane, konferans salonu, 104 yataklı yurt binası ve yemekhanebulunuyor. 1 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi, 1 İmam Hatip Lisesi ve 1 MeslekLisesi ve Spor Lisesi’ni aynı kampüste bir araya getiren Kampüs Lise projesitamamlandığında, binlerce öğrenci eğitim alma imkânı bulacak. Farklı liselerdenöğrencilerin bir arada olacağı proje ile gençlerin aynı alanı paylaşması vebirbirleriyle kaynaşmaları sağlanacak.

1Milyar TL’lik Dev Proje

Kampüs lise Projesi ile ilçedekieğitim sorununa nefes aldıracaklarına dikkati çeken Başkan Bozkurt, “Bütçemizinyüzde 30’unu bu proje için harcıyoruz. 1 milyar 52 milyon liraya mal olan buprojeyi diğer faaliyetlerimizden kısarak yapıyoruz. Çünkü her geç kaldığımızsene 5 bin çocuğumuzun ömründen gidiyor. Bu yüzden varsın yollarımızın birindeçukur olsun ama çocuklarımızın geleceği kararmasın” dedi.

GençlerinSosyalleşmesine Katkı Sağlayacak

Başkan Bozkurt, büyük bir önem verdiğiKampüs Lise projesinin başlamasından dolayı Esenyurtlu çocuklar adına mutluolduğunu dile getirerek şunları ekledi: “Esenyurt’ta Bulgaristan’dan Iğdır’akadar her noktadan insanların kurduğu bir kent. Biz bu projemizle eğitimsorununa çare olmaya çalışırken bu bölgelerden gelen ailelerin çocuklarını dasadece derste değil sosyalleşirken de bir araya getireceğiz. Dolayısıylabirbirlerini anlama fırsatları daha fazla olacak. Çünkü bu gençler birbirinitanıdıkça buradaki hemşehrilik hukuku güçlenecek. Bunun da ülkenin birlikberaberliğine ve barışına önemli katkı sunacağını düşünüyorum.”

“Esenyurt'u Umutla GeleceğeTaşıyacağız”

Arsanıngeri alınış sürecinde vatandaşların kendisine destek olduğunu ifade eden Bozkurtşöyle konuştu: “Esenyurtlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu sürecinbaşından sonuna kadar bizi takip ettiler, bize destek oldular. Bugündenitibaren artık Esenyurt'ta geçmişte yaratılan enkaz, toparlanmış durumda.Bundan sonra yeni yeni projeler, temel atmalar, açılışlarla Esenyurt'u umutlageleceğe taşıyacağız.”

wi4fmkkngdl1myhpga5z3xy2.jpg

kkanroqrc3457ldymjh2tdch.jpg

k4oh1lsnvzdr6ebjtcmsqnfr.jpg

ntg1x38opvaen9xskwd7yaeq.jpg

etasizncnkrlzdw0uabpqhv2.jpg

qmxfidjga4oull0fIhk3dntk.jpg

zrj5hg3kneso0xkq2zqbaxd4.jpg

enabzdn9kwwjramfjvcm4bkq.jpg

hwbtfs5ms4rdziw3uhf8aa9n.jpg

fdcedrt5ajhlgeolxus2kmIb.jpg

gbqs41cpayrsfIfidbuocpea.jpg

6nv3forqhldmpIoemrpc85bk.jpg

3zy7wcub4jIryveqdlofcmqu.jpg

my54c0gmees3ttpaabp8ddwl.jpg

actqbvgzkI2q9svfkezt3df8.jpg

z5r7feklcaw0m3aIjosigyrn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.