Kanal İstanbul, Bakanlıktan Etti

Kanal İstanbul, Bakanlıktan Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan görevinden aldı ve yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan görevinden aldı ve yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, Turan için "görevine son verilmiş" ifadesinin kullanılması dikkat çekti. 


KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başlayan Karaismailoğlu. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı. Karaismailoğlu en son Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’da bakan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

Bakan Cahit Turan son olarak Kanal İstanbul için ihale açılması ile eleştirilere konu olmuştu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ihalenin zamanlamasını eleştirerek, "Millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil" deyince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu yanıt verilmişti.

"KORONAVİRÜSTEN DAHA ÇOK ZARAR VERMEKTEDİR"
"Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir.Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır. Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir." 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.