KARACA’DAN AVDAN'DAKİ ACELE KAMULAŞTIRMA KARARINA TEPKİ: “SARAYA GİDİN VE BU KARARI GERİ ALDIRIN”

KARACA’DAN AVDAN'DAKİ ACELE KAMULAŞTIRMA KARARINA TEPKİ: “SARAYA GİDİN VE BU KARARI GERİ ALDIRIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan mahallesine yapılacak termik santral için vatandaşların tarlalarının...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan mahallesine yapılacak termik santral için vatandaşların tarlalarının acele kamulaştırma kararı ile ellerinden alınmasına tepki gösterdi. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın daha önce “Avdan benim şeref meselem” dediğini anımsatan Karaca, “Şerefine sahip çıkacaksın... Apar topar toplanın, Saray’a gidin ve bu kararı geri aldırın. Siz geri aldırmayacaksanız buradaki vatandaşlar hem hukuki mücadelelerini verecekler hem de Avdan ovasına bir kazma dahi vurulmasına engel olacaklar, direnecekler” dedi.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün, bölgede yapılacak termik santral için Avdan’da acele kamulaştırma yapmasına izin veren Cumhurbaşkanı Kararı, 13 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayınlandı.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Avdan’da vatandaşlarla bir araya geldi. Karaca, burada yaptığı açıklamada, acele kamulaştırma kararına tepki gösterdi. Karaca, “Geçtiğimiz yıl Avdan’da kurulmak istenen termik santrale Avdanlılar ve çevredeki 16-17 köydeki vatandaşlarımız karşı çıkmıştı ve projeden geri adım atılmıştı. İki gün önce, burada vatandaşları ikna ederek tarlalarını alamayan şirket, gitti Saray’da, bir gecede Avdan’da 495 adet taşınmazı, toplamda 3 buçuk milyon metrekare civarındaki tarlaları acele kamulaştırılma kararı ile vatandaşın elinden aldı” dedi. Karaca şöyle konuştu:

“Şu anda iki bölgede de kapasite artırımı için olanak sağlayacak ve 5 buçuk milyon metrekareye çıkacak bir alanda termik santral için kömür çıkartılmaya çalışılıyor. Avdan, yeraltı su kaynaklarıyla, ormanlık alanlarıyla, verimli topraklarıyla ve zeytinlikleriyle Denizli’nin en ciddi gelir kaynaklarından birisi.

Geçtiğimiz dönem kömürlü termik santral meselesinde, AK Partili Tavas Belediye Başkanı, ‘Siyasi hayatımı bitirir, bunu yaptırmam’ demişti. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Avdan benim şeref meselem’ dedi. Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekçi, Tavaslı. Avni Örki, Tavaslı ve daha bir sürü AK Partili siyasetçi Tavaslı. Buradan onlara sesleniyorum, başta da Osman Zolan’a. Şerefine sahip çıkacaksın, Avdan’da bu acele kamulaştırma kararına Avdanlı vatandaşlar, çevre köydekiler hukuki mücadele verecekler; bu mücadeleye destek olacaksınız. Apar topar toplanın, Saray’a gidin ve bu kararı geri aldırın. Siz geri aldırmayacaksanız buradaki vatandaşlar hem hukuki mücadelelerini verecekler hem de Avdan ovasına bir kazma dahi vurulmasına engel olacaklar, direnecekler. Avdan ovasında, Tavas ovasında kömürlü termik santrale ya da kömür işletmesinin çıkartılmasına izin verilmeyecek.”

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.