Karadenizliler Coştu Bir Kere

Karadenizliler Coştu Bir Kere

İstanbul Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel 13.Karadenizliler Festivalinin 6.gününde Kâğıthane belediye başkan yardımcısı Ömer Kır tarafından vatandaşlara kuzine üzerinde suda haşlanmış mısır ikram etti.

Kâğıthane’de düzenlenen İstanbul Karadenizliler festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin 6. Gününde sevilen sanatçı Zeynep Başkan sahne aldığı programda Karadenizliler kemençe, tulum ve yöreye has müziklerle horon teperek doyasıya eğlendi.

Her gün ayrı bir sanatçının konser verdiği etkinlikte dernek başkanı Ahmet Balcı ilginç projelere imza atıyor.  ÇAYKUR tarafından çayların ücretsiz dağıtıldığı festivalde, başkan Ahmet Balcı daha önce sahne ortasına kuzine koymuştu bu sefer de festivale gelen Karadenizlilere; “ kuzine”  üzerinde suda haşlanmış mısır ikram etti.

Dernek Başkanı Ahmet Balcı ile Kâğıthane Belediye başkan yardımcısı Ömer Kır, festivalde kazanın başına geçerek kepçeyi eline aldı ve vatandaşlara mısır ikram etti. Mısır dağıtımı sırasında açıklama yapan başkan yardımcısı Ömer Kır:  “Karadeniz yöresinin vazgeçilmezi kemençe ve tulum eşliğindeki canlı müzik ile birleşince böyle güzel manzaralar ortaya çıkıyor. Bu etkinlikten dolayı dernek başkanı Ahmet Balcı’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi

Bir kültür kaynaşmasının olduğu festivale Karadenizli olmayıp yoğun ilgi gösterenler de var. Stantlarda ilçe sakinlerine mısır ekmeği, yöresel tatlılar, zeytinyağlı kara lahana sarması, laz böreği, hamsi koli gibi özgün tatlar yöresel el sanatları, giyim eşyaları pazar akşamına kadar Kağıthane Hasbahce’de sizleri bekliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.