Karaisalı'da Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Eğitimi

Karaisalı'da Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Eğitimi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Barosu ortaklığında kadınlara,mevcut yasal hakları ile ilgili eğitim verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi işbirliği ile hak ihlallerinin önlenebilmesi amacıyla kadınlara yönelik kadınhaklarının ele alındığı “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları" konulueğitim düzenledi.

Karaisalı Niyet Akademikursiyerlerine verilen eğitimde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nabağlı psikolog tarafından cinsiyet rollerine ilişkin sunum yapıldı.

Eğitimde, toplumsal cinsiyetrolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu eşitsizliği besleyen atasözleri,deyimlere dikkat çekilerek, eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için gerekliçözüm yollarına değinildi.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkeziavukatları tarafından ise; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına KarşıŞiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Medeni Kanun, İstanbul Sözleşmesi ve CEDAWSözleşmeleri başta olmak üzere, şiddete uğrayan ya da şiddete uğrama tehlikesibulunan kadınlara yönelik şiddet ihbar hatlarının çalışma mekanizmalarıanlatıldı.

Eğitim, Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı ve Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin hazırladığıbilgilendirme broşürlerinin dağıtılması ve soru cevap kısmının ardından sonaerdi.

tpquoxujtb8zen5qpaywcdck.jpg

bopr4tzm7scyvoikljIt3vcy.jpg

dtbrdt3ceqflxmwibkhovnoa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.