Karanfil Çayı

Karanfil Çayı

Ana Vatanı Endonezya olan Karanfil çok uzun zamandır kullanılmaktadır. Genel olarak Kış aylarında aromatik bir ağacın çiçeği durumunda olan karanfilin hem çiçeği hem de kökünden baharat elde edilebilmektedir.

Faydaları Nelerdir ?

Karanfil ağacında bulunmakta olan çiçeklerinde ki tomurcuklarından üretilen ; odunsu ve siyah renkte ve oldukça güzel bir kokuya da sahiptir.

Diğer bir kullanım alanı ise çiçeğinden çıkarılan karanfil yağı çeşitli şekillerde değerlendirilmektedir.

Karanfil 7 farklı konuda yararlı durumdadır. Bunlar:

Sinüs Enfeksiyonları;  Yapılan çalışmalar sonrasında Sinüslerdeki iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olabileceğini ve aynı zamanda semptomlara neden olan enfeksiyonu tespit etmekte işe yaradığı belirtilmiştir.

Kireçlenme; eklem hastalıklarına ve ağrılara da iyi gelmektedir.  Eklem iltihaplarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Kilo Verme; Metabolizmayı uyarıp temel besinleri sağlayabilen herhangi bir çayın özelliği gibi karanfil çayı da kilo vermeye yardımcı durumdadır.

Cilt Hastalığı; içerisinde barındırdığı güçlü antioksidanlar sayesinde kırışıklıkları, yaşlılık belirtilerini ve cilt lekelerini azaltmak gibi türlü özelliklere sahiptir.

Sindirim;  Vücudumuzun en önemli husularından olan sindirim konusunda bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlık, iltihaplanma gibi sorunlara engel olmaktadır.

Ateş; İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler ile birlikte  ateş düşürücü  özelliği de taşımaktadır.

Bir diğer husus olarak alternatif tıpta da ateş düşürmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmıştır. 

Bağırsak Parazitleri; mantar önleyici, anti-bakteriyel ve parazit önleyici özelliği taşımaktadır.

Nasıl Yapılır ?

Öncelik ile su bardağı suyu kaynatmanız gerekmektedir. Sonrasında ise 7-8 adet karanfil, öğütün ancak toz haline dönmüş olmaması lazımdır.

Karanfilleri öğüttükten sonrakaranfilleri kaynamış suya ekleyin ve demlenmesini beklemeniz lazımdır.

Çayı iyice süzdükten sonra içebilirsiniz. Eğer ki isterseniz çayınızın içerisine elma ve kabuk tarçın da ilave etme şansına sahip olacaksınız.

Yan Etkileri Var Mı ?

Her tüketim konusunda olduğu gibi karanfil çayında da var. Aşırı derece tüketimde özellikle hamileler kullanmadan önce doktoruna danışmaları gerekmektedir. Aşırı tüketim halinde  aşırı kilo vermeye , sindirim sorunlarına, kas ağrılarına, ateş, titreme ve zor nefes alma gibi sorunlara sebep olabilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.