Karataş İlçesindeki Kadınlar Balık Ağı Üretimi İle Ekonomik Güç Kazanacak
Büyükşehir ve Karataş belediyelerikadınların güçlenmesi için ortak proje yürütüyor
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından18 Nisan 2025 tarihinde alınan karar doğrultusunda, Adana ili sınırlarıiçerisinde faaliyet gösteren kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerinidesteklemek, teşvik etmek ve güçlendirmek amacıyla ayni ve nakdi desteklerinsağlanması ile ortak projeler yürütülmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.
Bu kapsamda yürütülen “Kadın Ağı ileSürdürülebilir Gelecek” projesi ile balık ağı işleme faaliyetlerinin yerelkadınlar tarafından gerçekleştirilmesi, bölge ekonomisine katkı sağlanması vekadınlar için sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturulması hedefleniyor.
Proje kapsamında kadınlara balık ağıişleme eğitimleri verilmesi, gerekli hammadde ve ekipman desteğinin sağlanmasıve kadınların küçük atölyelerde ya da evlerinde üretim yapmalarının teşvik edilmesiplanlanıyor. Böylece hem kadınların gelir elde etmesi hem de ekonomik değeriolan iş gücünün Karataş ilçesinde kalması amaçlanıyor.
Bu doğrultuda, Karataş Belediyesitarafından desteklenen S.S. Magarsus Kadın Girişimi Üretim ve İşletmeKooperatifi tarafından yürütülen projeye Adana Büyükşehir Belediyesi tarafındanayni ve nakdi destek sağlandı.
Karataş’ta gerçekleştirilen projeetkinliğine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, KarataşBelediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire BaşkanıAyten Dolançay, Magarsus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi BaşkanıCansu Cız ve balık ağı üretimi yapan kadınlar katıldı.
Proje kapsamında ilçede balık ağı işlemealanında faaliyet gösteren kadınların üretimini desteklemek amacıyla KarataşGençlik Merkezi’nde ağ dokuma masaları dağıtıldı. Bu çalışma ile kadınlarınüretime katılımının artırılması ve bölgedeki ekonomik değerin yerelde kalmasınakatkı sağlanması hedefleniyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı, kadın emeğini destekleyen ve sürdürülebilir üretimi teşvikeden projelerle kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü yer almasınakatkı sunmaya devam ediyor.






Kaynak:İSTANBUL SES